1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Koronavírus » Irányelvek az árpádos tanulók és szüleik részére a digitális tanrend bevezetéséhez

Irányelvek az árpádos tanulók és szüleik részére a digitális tanrend bevezetéséhez

A gimnáziumban munkacsoport alakult, amely koordinálja a digitális munkarendre történő átállást. A munkacsoport vezetésével az igazgató úr Kürtösi Balázs tanár urat bízta meg, aki teljes felhatalmazással irányítja az átállással kapcsolatos teendőket. Kürtösi tanár úr első tájékoztatóját itt, második tájékoztatóját pedig alább olvashatják. Kérjük, hogy a továbbiakban is kövessék figyelemmel honlapunkat, melyen időről időre tájékoztatást adunk az aktuális tudnivalókról.

Kedves Szülők!

A beérkezett javaslatok és a beindult folyamatok alapján, a munkacsoport véleményét kikérve a következő irányelvek alapján dolgozunk a digitális tanrendben.

  1. Annak érdekében, hogy a szülők számára is követhető, visszakereshető legyen az elvégzendő/elvégzett tananyag, az eKréta rendszerben a Házi feladatok pont alá rögzítjük azokat. Előfordulhat, hogy egyes kollégák az eKréta üzenetküldő és kérdőív készítő funkcióját is használni fogják a gyerekek elérésére.
  2. E mellett preferáljuk a Google Classroom használatát. A tanárok által létrehozott és felügyelt digitális osztálytermekben folyhat az oktató munka.
  3. A gyerekek által létrehozott discord-os felületek használhatók, de ezt a platformot nem tekintjük hivatalosnak, maradjon a gyerekek “játszótere”, ahol egymás közt megbeszélhetik, akár tantárgyi csoportokban is a tanulnivalót.
  4. Videóchatek lefolytatásához a Zoom alkalmazást javasoljuk. Ezek időpontjára az ütközések elkerülése végett az órák rendes órarendi időpontját javasoljuk, a tanulókkal történő előzetes egyeztetés után.

A továbbiakban is kérjük, hogy a gyerekek tartsák egymással is a kapcsolatot. Ha valaki valamelyik tantárgyára vonatkozóan nem kapott információt, akkor mindenképp érdeklődjön egy vele egy tanulócsoportba járó társánál!

Kürtösi Balázs, igazgatói megbízott