1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Közösségeink » Munkaközösségek » Magyar munkaközösség » Archívum

Archívum

135 éve született Karinthy Frigyes

A Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság ingyenes rendezvényén a tatai Piarista Rendházban február 17-én, csütörtökön 17 órától Molnárné Vámos Katalin, az Óbudai Árpád Gimnázium tanára tartott előadást, melynek témája Karinthy Frigyes munkássága volt. tovább olvasom »

Újra szavalóverseny

Két év kényszerszünet után rendezhettük meg újra a Sinkovits Imre emlékét idéző hagyományos szavalóversenyünket gimnáziumunkban. tovább olvasom »

Krúdy Óbudája

A 7.a osztály 2021. október 1-jén Krúdy-emléksétát tett Óbudán Molnárné Vámos Katalin magyartanár vezetésével. tovább olvasom »

Séta a Jókai-kertben

A Duna-Ipoly Nemzeti Park és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös szervezésében egy olyan interaktív foglalkozásra volt lehetősége a 11.-es magyarfaktosoknak és néhány érdeklődő diáknak, amelyben összekapcsolódott a Jókai-kert története, az író élete és Az arany ember című regénye. tovább olvasom »

Mentortanári műhely – PPKE

A PPKE Vitéz János Tanárképző Központ kollégái a járványhelyzet ellenére biztonságos feltételek között rendezték meg a második mentortanári szakmai műhelyt. tovább olvasom »

!! Elmarad a Gombár !!

Mikor az osztályunk év elején először hallott a Gombárról, vegyes érzelmekkel fogadta a hírt: elő KELL adni egy színdarabot az év végén. tovább olvasom »