1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Közösségeink » Munkaközösségek » Magyar munkaközösség » Kultúra

Kultúra

A költészet napja

Ma van a magyar költészet napja, József Attila és Márai Sándor születésnapja. A járványhelyzet miatt egy kisfilmmel tisztelgünk e jeles napon József Attila emléke előtt. tovább olvasom »

Egy este Édes Annával

A Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársai vezetéssel egybekötött izgalmas beszélgetésre invitálták a pedagógusokat, melynek témája Trianon és Kosztolányi Édes Annája volt. tovább olvasom »

Radnóti Ifjúsági Műhely – RIM

„Színházpedagógiai műhely, melynek keretein belül a drámapedagógiából hozott konvenciókkal és a színházi műfaj elemeinek felhasználásával dolgozunk” – áll a Radnóti színház webhelyén a RIM-nek szentelt szekcióban. tovább olvasom »

Könyvbemutató Görömbei András emlékére

A Nap Kiadó február 5-én, Görömbei András Kossuth-díjas debreceni irodalomtörténész, akadémikus 75. születésnapja alkalmából jelentette meg a A Minőség jegyében - Írások Németh Lászlóról c. tanulmánykötetét. tovább olvasom »

AdyBandy – rendhagyó irodalomóra

Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából a Várkert Irodalom szervezésében E.Csorba Csilla, a Petőfi Irodalmi Múzeum egykori főigazgatója, muzeológus és művészettörténész tartott rendkívüli irodalomórát, melyet Juhász Anna irodalmár vezetett. tovább olvasom »

Kulisszanyitogató

Ezen a héten a Radnóti Színház vezető drámainstruktora, Széplaki Nóra és gyakornoka, Mlynarik Júlia szervezésében kulisszajárással egybekötött jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt az érdeklődő pedagógusok a Színház előcsarnokában. tovább olvasom »

fosztóKÉPZŐ

Vajon mi, tanárok, szülők tudjuk-e, hogy egy kamasz (12-16 éves) szavai és tettei mögött pontosan mi rejlik? tovább olvasom »

Anders Thomas Jensen: Ádám almái

Ebben az évben is részt veszünk a Radnóti Színház P+R programjain, melynek fő célkitűzése, hogy a diákok színházat szerető, értő, gondolkodó, a világban nyitott szemmel járó felnőttekké váljanak. tovább olvasom »

Rájátszás a MÜPÁ-ban

Líra: (gr. pengetős hangszer neve) a három műnem egyike. Témáját az ember belső lelki világának jelenségeiből, érzelmeinek, hangulatainak, életérzéseinek és gondolatainak köréből meríti. tovább olvasom »