1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Ebéd » Tájékoztatás a készpénzes ebédbefizetési lehetőség szüneteltetéséről

Tájékoztatás a készpénzes ebédbefizetési lehetőség szüneteltetéséről

Tisztelt Szülők!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. szeptember 3-án kelt, Dr. Kásler Miklós miniszter úr által kiadott körlevele értelmében a járványhelyzet miatt a „Szülő, kísérő nem léphet be az iskolába, csak az intézményvezető előzetes engedélyével, illetve kifejezetten a szülők részére szervezett programon való részvétel céljából.”

A fentiek okán a készpénzes befizetések rendjét is meg kell változtatnunk, illetve a készpénz kezelését – annak kiemelt kockázatára tekintettel – szüneteltetni kell!

A készpénzes befizetések kiváltására így a jövőre nézve kétféle lehetőség nyílik:

1. VÁLTÁS ELEKTRONIKUS BEFIZETÉSRE

A pandémiás helyzetre való tekintettel a jogszabályoknak a leginkább megfelelő megoldás, ha a készpénzes befizetők áttérnek az elektronikus befizetésének a lehetőségére. Ehhez csupán egy elektronikus megállapodást kell kitölteni (ide kattintva elérhető) amit elküldenek a menza@kszki.obuda.hu címre. Az eredeti megállapodásokat a gyerekekkel kell eljuttatni az iskola közétkeztetési koordinátorához. Az így megrendelt ellátást minden hónap 1-20. napja között lehet befizetni bankkártyával, vagy banki átutalással.

2. CSEKKES BEFIZETÉS

A másik megoldás a közétkeztetési számla rendezésére a csekkes befizetés, amin a következő havi étkezést tudják befizetni. Az eljárás menete szerint a szülő egy előre meghatározott napon jelzi a gyermeke osztályfőnökének, hogy kéri-e a következő havi ellátást, ha igen, akkor még aznap megkapja a megrendeléshez tartozó csekket, amit határidőn belül vissza kell juttatni az oktatási intézménybe. A tényleges megrendelés csak a befizetett csekk szelvényének visszajuttatása után lehetséges. A KSZKI a csekk be nem fizetése esetén nem tudja megrendelni az étkezést, így biztosítani sem a gyermek ellátását.
További információk a csekkes befizetésről itt olvashatók.

Budapest, 2020.09.09

Tisztelettel:
Tamás Ilona
tankerületi igazgató
Észak-Budapesti Tankerületi Központ

(A honlapunkon kiírtak szerint szeptember 10-én még utoljára – van lehetőség készpénzes befizetésre.)