1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Koronavírus » Tájékoztató a szülőknek a digitális munkarendre történő átállásról

Tájékoztató a szülőknek a digitális munkarendre történő átállásról

A gimnáziumban munkacsoport alakult, amely koordinálja a digitális munkarendre történő átállást. A munkacsoport vezetésével az igazgató úr Kürtösi Balázs tanár urat bízta meg, aki teljes felhatalmazással irányítja az átállással kapcsolatos teendőket. Kürtösi tanár úr első tájékoztatóját itt olvashatják. Kérjük, hogy a továbbiakban is kövessék figyelemmel honlapunkat, melyen időről időre tájékoztatást adunk az aktuális tudnivalókról.

Tisztelt Szülők!

A koronavírusjárványra tekintettel az ország többi iskolájához hasonlóan mi is átállunk a digitális munkarendre. Ilyen helyzetben sose voltunk, előre felkészülni nem tudtunk rá se mi, se a gyerekek, se a szülők. Megpróbálunk megtenni mindent annak érdekében, hogy ezt az időszakot a gyerekek tartalmasan töltsék el, az otthoni környezetben is tudják folytat a tanulást, még ha nem is a megszokott módon.

Az átállást elkezdtük, kipróbálunk többféle platformot, ebben a gyerekek is segítségünkre vannak. Mégis a cél az lenne, ha le tudnánk szűkíteni az információs csatornák számát annyira, hogy mindenki számára átlátható, könnyen kezelhető legyen.

Ezen a héten még tesztelünk, tapasztalatokat gyűjtünk, a kollégák felveszik a kapcsolatot diákjaikkal. Ezért előfordulhat, hogy a gyerekek valamelyik tantárgyból nem kapnak még feladatot.

Az biztos, hogy az eKréta rendszerben az egyes óráknál a házi feladatok alatt meg fognak jelenni információk. Kérem, hogy ezeket mind a szülők, mind a gyerekek kövessék figyelemmel, lehetőleg a webes felületet használva és nem az applikációt! A kezdeti időszakban biztosan sok hibával, döcögősen fog ez az egész menni. Ezért kérem, ha valamilyen csatornán a gyerekek információhoz jutnak, akkor azt osszák meg olyan más csatornákon, ahol társaikkal tartják a kapcsolatot, ne kerüljön el senkit az információ! (Ha valakinek gondja van a Krétába történő belépéssel, Kis Róbert tanár urat keresse emailben.)

Tanulóinknak ez a helyzet most valószínűleg izgalmas, várják a feladatokat, lendületben vannak. Kérem, legyenek segítségünkre abban, ha hosszabb ideig távoktatást kell alkalmaznunk, akkor is maradjon a gyerekekben némi lelkesedés, motiváció, kapjanak segítséget ahhoz, hogy megtalálják a jó időbeosztást feladataik elvégzéséhez!

Az Árpád egyik legnagyobb erőssége – a gyerekek szerint is – a közösség. Használjuk ennek a közösségnek az erejét, tartsunk össze, dolgozzunk együtt, legyünk türelmesek egymáshoz, még ha most térben egy kicsit távolabb is vagyunk egymástól!

Igyekszünk mindenkit tájékoztatni a fejleményekről a honlapon és az osztályfőnönökön keresztül is.

Kürtösi Balázs, igazgatói megbízott