1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Eredményeink 18/19 » Árpádos aranyérmek az országos ergométeres diákolimpián

Árpádos aranyérmek az országos ergométeres diákolimpián

Március 24-én Budapesten rendezték meg az országos evezős ergométeres diákolimpiát, a XX. kerületi Kruj Iván Sportcsarnokban, ahol iskolánkat nyolc 11-12. évfolyamos tanuló képviselte. Mindannyiunk vízisportot űz (kajak, evezés), téli alapozó edzéseink szerves részét alkotja az ergométer. Néhányunknak teljesen új közeg volt ilyen “környezetben” versenyezni, azonban a speciális edzéslehetőség kihasználása mellett akadt olyan is közöttünk, aki komoly esélyekkel indult korosztályos válogatottként.

Az előzetes egyeztetések, a csapat kitartása, valamint a verseny remek hangulata és szervezése mind hozzájárult ahhoz, hogy egyéniben és csapatban is dobogós helyezéseket értünk el. A VI. korcsoport egyéni fiú 500 méteres versenyszámában Talpos Norbert (12.b) győzött, de a dobogó második és harmadik fokát is az árpádosok foglalták el: Zöld Zoltán (11.d) és Istenes Márton (12.b). Ennek a korosztálynak női futamában győzött Pálos Panna (11.d).

A VI. korcsoportos csapatverseny 500 méteres versenyszámában szintén a legjobbak között sikerült teljesítenünk. Első lett a Pálos Panna (11.d), Zöld Zoltán (11.d), Szlávy Anna (12.d) és Sumicz Benedek (12.d) alkotott négyes; mögöttük kevesebb mint másfél másodperccel második lett a Berdin Laura (12.d), Sebő Júlia (12.a), Istenes Márton (12.b) és Talpos Norbert (12.b) alkotta csapat.

Azt hiszem ezt mindannyiunk nevében mondhatom, hogy egy nagyon pozitív élményt okozott ez a nap, és örülünk, hogy hozzájárulhattunk (néhányan utoljára) az Árpád sportsikereihez, és csak biztatni tudjuk a fiatalabb kajakos és evezős diákokat is a részvételre az elkövetkezendő években.

A csapat nevében: Sumicz Benedek (12.d)