1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Közösségeink » Árpád Média Diák Önképző Kör (“ÁMÖK”)

Árpád Média Diák Önképző Kör (“ÁMÖK”)

Az “Árpád Média” szakkörként kezdte életét 2013-ban, Svarczné Micheller Erzsébet tanárnő vezetésével, majd 2018  őszén önképző körré alakult át. A médiás tartalmakat, munkáikat részben az Árpád Média YouTube csatornáján, azonos nevű facebook internetes felületén vagy az iskola honlapján mutathatják be a diákok, valamint az Árpád Lapok című iskolaújságunkban. Ez egyrészt a diákjaink élményeinek felidézését szolgálja, másrészt bepillantást enged a gimnázium sokszínű programjaiba. A feladatok jellegükből adódóan elég összetettek, így a gyerekek is elég korán szakosodnak egy-egy területre úgy, mint fotózás, újságírás és szerkesztés, grafikai tervezés, videó készítés és utómunka. Az elkészült munkákkal gyakran szerepelünk pályázatokon, tanulmányi versenyeken, akár önálló, akár integrált formában irodalom, történelem vagy természettudományos versenyeken.

Az iskola 7-12 évfolyamig bármelyik diák, aki motivációt érez vagy érdeklődést mutat, csatlakozhat. Ebből adódóan elsősorban önként jelentkeznek a diákok. Vállalkozhatnak egy-egy pályázatos vagy projekt témára, ha kedvet kapnak hozzá, vagy már rendelkeznek előzetes tapasztalatokkal. Az országos és korosztályuknak megfelelő pályázatokról folyamatos tájékoztatást kapnak az iskolában kihelyezett plakátokról és az Árpád Média internetes felületén.  Az iskola saját szervezésű programjainak előkészítése, „média támogatása” vagyis reklámozása, végül dokumentálása is folyamatosan újabb izgalmas feladatokat biztosít az egész tanévre.

Makró – fotós kihívás

Egy pocsolyában tükröződik a város? Megláttál egy kis világszilánkot egy visszapillantó-tükörbe zárva? Lencsevégre tudod kapni a részben az egészet? Meg ... tovább olvasom »

“Bit-Tér-kép” kiálítás

A Bit-Tér-Kép egész éves projektünk  kreatív alkotási feladatok során létrejött munkákból egy fotókiállítást szervezünk az Óbudai Kulturális Központ színháztermében, ahol ... tovább olvasom »

Animációs Workshop 2023

Animációs alapismeretek Workshop 2023 A workshopot az Óbudai Árpád Gimnázium tanulói számára szervezzük, a részvétel ingyenes. Jelentkezni a www.bit.ly/AMediaws linken ... tovább olvasom »

Látóút a 3D akadémia műhelyében

2023. február 14-én látogattunk el a FreeDee Printing Solutions 3D Akadémiába, Magyarország első, additív gyártástechnológiáknak dedikált oktatási stúdiójátműhelyébe. A gimnáziumi ... tovább olvasom »

3D workshop 2023

3D Tervezési és nyomtatási alapismeretek A workshopot az Óbudai Árpád Gimnázium tanulói számára szervezzük, a részvétel ingyenes. Jelentkezni a www.bit.ly/AMediaws ... tovább olvasom »

Fotós-videós workshop 2022

Fotós-videós alapismeretek A workshopot az Óbudai Árpád Gimnázium tanulói számára szervezzük, a részvétel ingyenes. Jelentkezni a www.bit.ly/AMediaws linken vagy az ... tovább olvasom »

Vendégünk Lakatos György

2022. November 17-én 15-órára vendéget hívtunk egy beszélgetős előadásra a médiába! Az Árpád Média vendége Lakatos György hangmérnök, író, forgatókönyvíró ... tovább olvasom »

Hangtechnikai workshop 2022

Hangtechnikai alapismeretek  címmel workshopot szervezünk az Óbudai Árpád Gimnázium tanulói számára. A részvétel ingyenes, a foglalkozások keddenként 15:15-16:15 között lesznek ... tovább olvasom »

Médiatábor 2.0

A mozgókép átszövi életünket. Filmeket, sorozatokat nézünk, de ki gondol bele abba, hogy miként hat a nézőkre? Hogyan készült el ... tovább olvasom »

Árpád Média Workshop 2021

Hangtechnikai alapismeretek címmel indítottunk új workshopot az Óbudai Árpád Gimnázium tanulói számára. Az Árpád Média facebook és Instagram oldalán hírdettük ... tovább olvasom »

Színre-szín

“A fény útja” média és művészet az oktatásban programunk fő témájának a fényjelenségeket választottuk, melyet fotós és filmes szempontokon túl, ... tovább olvasom »

Filmklub – Csapnivaló?

Végre újra tarthattunk élőben filmklubbot 2021. június 10-én az A06-os médiateremben, és a hangosításnak köszönhetően már majdnem “mozis” élményben lehetett ... tovább olvasom »