1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Közösségeink » Árpád Média Diák Önképző Kör (“ÁMÖK”)

Árpád Média Diák Önképző Kör (“ÁMÖK”)

Az “Árpád Média” szakkörként kezdte életét 2013-ban, Svarczné Micheller Erzsébet tanárnő vezetésével, majd 2018  őszén önképző körré alakult át. A médiás tartalmakat, munkáikat részben az Árpád Média YouTube csatornáján, azonos nevű facebook internetes felületén vagy az iskola honlapján mutathatják be a diákok, valamint az Árpád Lapok című iskolaújságunkban. Ez egyrészt a diákjaink élményeinek felidézését szolgálja, másrészt bepillantást enged a gimnázium sokszínű programjaiba. A feladatok jellegükből adódóan elég összetettek, így a gyerekek is elég korán szakosodnak egy-egy területre úgy, mint fotózás, újságírás és szerkesztés, grafikai tervezés, videó készítés és utómunka. Az elkészült munkákkal gyakran szerepelünk pályázatokon, tanulmányi versenyeken, akár önálló, akár integrált formában irodalom, történelem vagy természettudományos versenyeken.

Az iskola 7-12 évfolyamig bármelyik diák, aki motivációt érez vagy érdeklődést mutat, csatlakozhat. Ebből adódóan elsősorban önként jelentkeznek a diákok. Vállalkozhatnak egy-egy pályázatos vagy projekt témára, ha kedvet kapnak hozzá, vagy már rendelkeznek előzetes tapasztalatokkal. Az országos és korosztályuknak megfelelő pályázatokról folyamatos tájékoztatást kapnak az iskolában kihelyezett plakátokról és az Árpád Média internetes felületén.  Az iskola saját szervezésű programjainak előkészítése, „média támogatása” vagyis reklámozása, végül dokumentálása is folyamatosan újabb izgalmas feladatokat biztosít az egész tanévre.

Árpád Média Workshop 2021

Hangtechnikai alapismeretek címmel indítottunk új workshopot az Óbudai Árpád Gimnázium tanulói számára. Az Árpád Média facebook és Instagram oldalán hírdettük ... tovább olvasom »

Színre-szín

“A fény útja” média és művészet az oktatásban programunk fő témájának a fényjelenségeket választottuk, melyet fotós és filmes szempontokon túl, ... tovább olvasom »

Filmklub – Csapnivaló?

Végre újra tarthattunk élőben filmklubbot 2021. június 10-én az A06-os médiateremben, és a hangosításnak köszönhetően már majdnem “mozis” élményben lehetett ... tovább olvasom »

Online filmklub- Memento

A rendkívül helyzetben idén sok programról le kellett mondanunk, ezért az Árpád Média megszervezte 2021. február 19-én ismét a Filmklubot, ... tovább olvasom »

Árpád Média Workshop

Fotózás és videózás alapismeretek A workshopot az Árpád Gimnázium tanulói számára szervezzük, a részvétel ingyenes. Jelentkezés: www.bit.ly/arpadmedia1 űrlapon. A tanfolyamok ... tovább olvasom »

Fotópályázat 2020

 Fotópályázatunkat idén „múlt és jövő, ami körül vesz” címmel hirdetjük meg! „Az idő korántsem olyan, amilyennek látszik. Nemcsak egy irányban ... tovább olvasom »

Média Szoba

A Média átszervezésének következtében előtérbe került az önképzés, fejlődés, amelyhez szükségét éreztük egy saját stúdió kialakításában. Ezzel a kérésünkkel megkerestük ... tovább olvasom »

Árpád Média Workshop 2019 ősz

Az Óbudai Árpád Gimnázium tanulói számára ingyenes workshopot szervezzük, fotózás és vágás témakörökben. A tanfolyamok 15:15-16:15 között lesznek megtartva. Fotós ... tovább olvasom »