1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Árpád Média » Két árpádos csapat is sikeresen szerepelt a Fővárosi mozgóképalkotó versenyen

Két árpádos csapat is sikeresen szerepelt a Fővárosi mozgóképalkotó versenyen

Idén két csapat képviselte ezen a versenyen iskolánkat. A videoSOKK csapat tagjai: Kovács Nario Attila, Gulyás Bálint és Süle Katalin, és a ReelDeal csapat tagjai: Balding Emma, Özeren Nezire 9.a és Nagy Csongor 10.b (a munkájukat szereplőként Schleier Anna 12.b és Debreczeni Huba 8.b is segítette) vettek részt a negyedik alkalommal megrendezett Fővárosi mozgóképalkotó versenyen. 

Az összesített pontszámok alapján  a VideóSOKK csapat a 2. helyen és a ReelDeal csapat a 4. helyen végzett!  Az értékelés talán legérdekesebb része volt, amikor Varró Dániel költő online bejelentkezett, elmondta a véleményét az alkotásokról, valamint személyesen is gratulált a csapatoknak.

Az elődöntő feladata, a korábbi évekhez hasonlóan, ismét egy bemutatkozó videó volt. Az első fordulóban a ReelDeal csapat a 9. helyen a VideóSOKK csapat pedig az 5. helyen jutott tovább.
A döntőbe jutott csapatok Varró Dániel Email című verséhez készítettek max. 3 perces kisfilmet.
A verset szabadon fel lehetett dolgozni, de a filmben el kellett hangoznia a vers egy sorának, és bele kellett kerülnie egy, a készítők által megalkotott állókép, fotó, mely hangsúlyosan jeleníti meg a kívánt üzenetet. A versenymű elkészítését dokumentálni kellett egy prezentálható munkanaplóban, amiben lehetett: storyboard, forgatókönyv, fotók a forgatásról, reflexiók, és természetesen a forrrásmegjelölés.

A versenyművek értékelésére és konzultációra 2023. április 14-én került sor a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban. A Budapesti POK részéről Kerepesi Andrea köszöntötte a versenyzőket. Medve Katalin, Polányi Károly Gábor és Sós Ferenc voltak a zsűri tagjai. A program során közösen megtekintettük a döntőbe jutott alkotásokat, és nagyon részletes értékelést hallottunk, sok hasznos tanács hangzott minden csapat számára.

 

A VideoSOKK csapat, valamint a ReelDeal csapat elődöntőbe és a döntőbe beküldött munkáit a névre kattintva lehet és érdemes megnézni.

Korábbi években indult csapataink  eredményeit itt és itt lehet megtekinteni.

Svarczné Micheller Erzsébet
felkészítő tanár