1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Árpád Média » A Fővárosi Mozgóképalkotó Verseny eredménye (2020-21)

A Fővárosi Mozgóképalkotó Verseny eredménye (2020-21)

Idén másodszor került megrendezésre a MOZGÓKÉPALKOTÓ VERSENY az Oktatási Hivatal szervezésében.

A verseny célja, hogy a középiskolás diákok körében népszerűsítése a digitális képalkotás eszközeivel történő kifejezésmódokat. Emellett fontos szerepet kapott a csoportban történő együttműködés, együttgondolkodás és problémamegoldásra való ösztönzés, a kreatív, kritikai látásmód és információs műveltség fejlesztése a digitális képalkotás eszközeivel, valamint a tehetséggondozás.

Iskolánkat a 9.b osztályból Kovács Dorottya, Robert Amelie és Vida Virág alkotta “VAD production” csapata képviselte, akik a  Fővárosi Mozgóképalkotói Versenyen VI. helyezést értek el!

A kétfordulós online versenyben az induló csapattagok az elődöntőben bemutatkozóként: én/mi és a digitális oktatás témában készítettek  el egy 1 perces kisfilmet. Ezután az előválogató után a döntőbe tovább jutott a csapatok „FENNTARTHATÓSÁG” témában készítettek 3 perces kisfilmet, amiben előre magadott kötelező képeknek vagy hanganyagoknak is szerepelniük kellett. A felkészülési és forgatási folyamatot egy prezentációban foglalták össze.

A munka során tapasztalatukkal segítették a lányokat felsőbb éves médiások is. Kerkuska Máté, Csizmadia Dávid és Kelemen Viktor 10.c tanulói Studio Omni Scientia csapat névvel, akik a tavalyi, szintén online szervezett Fővárosi Mozgóképalkató versenyen az Otthonunk Budapest című kisfilmjükkel a II. helyezést érték el a döntőbe bejutott négy csapat közül! 

Gratulálunk a lányoknak és a fiúknak, hogy a digitális oktatás mellett is ilyen szépen helytálltak!

Munkáikat ezen a linken lehet megtekinteni: https://drive.google.com/drive/folders/14oLhon72VkRt-g9BqqebPg5P1ImusIOk?usp=sharing

Részletes versenykiírás és eredmény:

https://www.tehetsegkapu.hu/tehetseggondozas/versenyek/62