Felvételi előkészítő | Óbudai Árpád Gimnázium
1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Felvétel » Felvételi előkészítő

Felvételi előkészítő

Felvételi előkészítő foglalkozások 6. és 8. osztályosoknak

Iskolánk minden évben szervez felvételi előkészítő foglalkozásokat matematikából, magyarból, angol és német nyelvből, valamint természetismeretből. A foglalkozások szeptember közepétől január végéig tartanak. A 2017/18-as tanévben szervezett előkészítőkről szóló tájékoztatónkat itt olvashatják.

Tehetséggondozó szakkör matematikából 5. osztályosoknak

Az Óbudai Árpád Gimnáziumban a 2017/18-as tanévben is elindítjuk matematikából az ingyenes tehetséggondozó szakkört 5. osztályosoknak. A foglalkozásokat csütörtökönként fél 3-tól fél 4-ig tartjuk a gimnáziumban, a földszinti nagyelőadóban.
Első foglalkozás: 2017. szeptember 21.
A szakkör munkájába év közben is be lehet kapcsolódni, előzetes jelentkezés nincs. A foglalkozásokat Számadó László tanár úr tartja.

Minden érdeklődő, a matematikát szerető ötödikest szívesen lát a szakkörvezető.
A hagyományos gondolkodtató matematikai feladványok mellett közös játékok, logikai kérdések és az együttgondolkodás élménye színesíti a foglalkozásokat. A szakkör évtizedes múltja alapján elmondható, hogy a különböző iskolákból érkezett tehetséges, hasonló érdeklődésű gyerekek között barátságok is kialakulhatnak. Az itt szerzett tapasztalatokkal a különböző matematikai versenyeken pedig még nagyobb eséllyel érhetnek el jó eredményt, melyre iskolájuk és szüleik mellett ők is büszkék lehetnek majd.