1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Felvétel » Felvételi előkészítő

Felvételi előkészítő

Tájékoztatjuk a tisztelt Szülőket és érdeklődőket, hogy a járványügyi helyzetre, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott járványügyi protokollra és az előttünk álló időszak bizonytalanságára tekintettel a 2020/21-es tanévben nem látjuk lehetségesnek a felvételi előkészítő tanfolyamok megszervezését. Idén hasonlóképpen nem tartjuk meg az 5. osztályosok részére szervezett tehetséggondozó szakkört sem.

A felvételi vizsgára való felkészülésként elsősorban az Oktatási Hivatal honlapján megtalálható korábbi feladatsorok megoldását ajánljuk.

Felvételi előkészítő foglalkozások 6. és 8. osztályosoknak

Iskolánk minden évben szervez felvételi előkészítő foglalkozásokat matematikából, magyarból, angol és német nyelvből, valamint természetismeretből. A foglalkozások szeptember közepétől január végéig tartanak. A 2019/20-as tanévben szervezett előkészítőkről szóló tájékoztatónkat itt olvashatják.

Tehetséggondozó szakkör matematikából 5. osztályosoknak

Az Óbudai Árpád Gimnáziumban a 2019/2020-as tanévben is elindítjuk matematikából az ingyenes tehetséggondozó szakkört 5. osztályosoknak.
A foglalkozások csütörtökönként fél 3-tól fél 4-ig lesznek a gimnáziumban.
Első foglalkozás: 2019. szeptember 19. (csütörtök)
A szakkör munkájába év közben is be lehet kapcsolódni, előzetes jelentkezés nincs.

A szakkörön a hagyományos, gondolkodtató feladatok mellett logikai feladványokkal, matematikai játékokkal is megismerkedhetnek a matematika iránt érdeklődő gyerekek. A szakkör évtizedes múltja megmutatta, hogy a különböző iskolákból érkező hasonló érdeklődésű, tehetséges gyerekeket a közös gondolkodás és a közös játék összekapcsolja és barátságok is kialakulhatnak.
Minden érdeklődő, a matematikát szerető ötödikest szeretettel várunk a foglalkozásokra.