1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Iskolai élet » Ebédbefizetés

Ebédbefizetés

Az ebéd megrendeléséhez és befizetéséhez  szükséges dokumentumok honlapunkról letölthetők.

  1. A normatív támogatáshoz (nagycsaládos vagy tartósan beteg gyermek esetén) nyilatkozatot kell kitölteni, aláírva behozni. Nagycsaládos gyermeknek legalább két testvér adatait be kell írni. Amennyiben közülük valamelyik a 16. évét betöltötte és nem az Árpád Gimnázium tanulója, csatolni szükséges egy iskola látogatási/hallgatói jogviszony igazolást.
  2. Nem kérünk (nem is kérhetünk) bankszámla-kivonatot, MÁK igazolást, elég a nyilatkozat. A tartósan beteg gyerekek orvosi igazolására, ill. annak másolatára azért szükség van.
  3. A III. kerületi diákok némi önkormányzati kedvezményt kaphatnak. Ehhez elég az egyik szülő lakcímkártyájának másolata. A lakcím-nyilatkozatot csak akkor kell kitölteni, ha az állandó lakcím nem harmadik kerületi, de életvitelszerűen itt él a család.
  4. A normatív kedvezményes étkezés igénybe vétele esetén fontos tudnivaló, hogy az esetleges hiányzás idejére le nem mondott étkezések után fizetett kedvezményt az Önkormányzat kiszámlázhatja a szülőknek.

A Menza rendszer regisztrációjához a következő három megállapodás közül egyet kell választani, és két példányban kitölteni, aláírni:

  1. Készpénzes befizetés esetén a készpénzes megállapodást azoknak, akik készpénzzel szeretnének fizetni. (Az elektronikus rendszer kezeli az adatainkat, ezért a megállapodással ehhez is hozzájárulunk.)
  2. Az online regisztrációs megállapodást az töltse ki, aki az ebéd megrendelését, és/vagy lemondását online szeretné intézni, de egyébként készpénzzel fizetne.
  3. Végül az elektronikus megállapodás azok számára kell, akik a megrendelést, lemondást és befizetést is online szeretnék megoldani (banki utalás vagy bankkártya).
  4. A „több gyerek adatlap” csak akkor szükséges, ha ugyanaz a megállapodás egy iskolán belül több gyermeket is érint a családból, tehát nem kell mindegyiknek külön megállapodás, elég a testvér(ek) adatait ezen közölni.

Az utolsó két dokumentum (ÁSzF, Vásárlási tájékoztató) további információkat tartalmaz.

A mielőbbi regisztráció az elektronikus fizetést választóknak fontos, mert a következő havi ebédet a Menza felületén már az aktuális hónap 1-6. napja között meg kell rendelniük, majd a számlázást követően 15-ig kifizetniük.

(Ha valaki tanév közben változtatni szeretne, pl. készpénzes befizetés helyett elektronikus fizetésre térne át, megteheti, ha az ennek megfelelő új megállapodást – ugyancsak két példányban – leadja a gazdasági irodában.)