1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Közösségeink » Kórus

Kórus

Zenehallgatás

Az Óbudai Árpád Gimnáziumban működő jelenlegi kórus 1998 őszén alakult.

A gimnáziumban jelenleg három kórus működik. A 7-8. osztályos kórus amolyan előkészítő jellegű, a kórus gerincét a középiskolás korosztály adja, de a visszajáró egyetemistákból Óbudai Voce Magna Kamarakórus néven már egy kamarakórus is működik.

Az eltelt tizenhét esztendőben kialakultak a kórus hagyományai: rendszeres évközi hangversenyek, pl. karácsonykor, évközi hétvégi edzőtáborok és nagy nyári kórustábor Keszthelyen. Hagyományossá vált fellépéseink – Zene Világnapja, szalagavató, karácsonyi koncert, Árpád-Gála – népszerűségnek örvendenek az iskola falain kívül is.

Repertoárunkon az a’cappella kórusmuzsika klasszikusai szerepelnek elsősorban, olykor-olykor kisebb oratorikus tételek megszólaltatásával is próbálkozunk, de nem idegenkedünk a könnyű műfaj klasszikusainak megszólaltatásától sem.

Szoros szakmai kapcsolatot ápolunk a szakma jeles képviselőivel, mint pl. Óbudai Danubia Zenekar, Budavári Kamarazenekar, Laczó András, az Operaház magánénekese.

A kórus megalakulása óta rendszeres szereplője a budapesti középiskolák minősítő koncertjeinek, több Arany és Kiemelt Arany minősítéssel, számos különdíjjal rendelkezünk, népdalénekes együtteseink és szólistáink rendre országos versenyek Arany és Kiemelt Arany fokozatot elérő énekesei.

Őszi kórustábor 2018

Múlt hétvégén (november 23-25.) megrendezésre került az őszi kórustábor, melyet oly sokan vártunk már. A tábor célja a karácsonyi ünnepségre ... tovább olvasom »

Kórustábor Keszthelyen

Hagyományos nyári kórustáborunkat idén is Keszthelyre tervezzük, 2018. július 30-tól augusztus 6-ig. Részletes információk és jelentkezési lehetőség. tovább olvasom »

A kórus karácsonyi rendezvényei

A fontos nap eseményei az iskolában kezdődtek a próbával. Az izgalomtól szinte már mindenkinek a torkában dobogott a szíve, hiszen a kicsik kórusának ez volt az első komoly fellépése. tovább olvasom »