1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Közösségeink » Kórus

Kórus

Zenehallgatás

Az Óbudai Árpád Gimnáziumban működő jelenlegi kórus 1998 őszén alakult.

A gimnáziumban jelenleg három kórus működik. A 7-8. osztályos kórus amolyan előkészítő jellegű, a kórus gerincét a középiskolás korosztály adja, de a visszajáró egyetemistákból Óbudai Voce Magna Kamarakórus néven már egy kamarakórus is működik.

Az eltelt tizenhét esztendőben kialakultak a kórus hagyományai: rendszeres évközi hangversenyek, pl. karácsonykor, évközi hétvégi edzőtáborok és nagy nyári kórustábor Keszthelyen. Hagyományossá vált fellépéseink – Zene Világnapja, szalagavató, karácsonyi koncert, Árpád-Gála – népszerűségnek örvendenek az iskola falain kívül is.

Repertoárunkon az a’cappella kórusmuzsika klasszikusai szerepelnek elsősorban, olykor-olykor kisebb oratorikus tételek megszólaltatásával is próbálkozunk, de nem idegenkedünk a könnyű műfaj klasszikusainak megszólaltatásától sem.

Szoros szakmai kapcsolatot ápolunk a szakma jeles képviselőivel, mint pl. Óbudai Danubia Zenekar, Budavári Kamarazenekar, Laczó András, az Operaház magánénekese.

A kórus megalakulása óta rendszeres szereplője a budapesti középiskolák minősítő koncertjeinek, több Arany és Kiemelt Arany minősítéssel, számos különdíjjal rendelkezünk, népdalénekes együtteseink és szólistáink rendre országos versenyek Arany és Kiemelt Arany fokozatot elérő énekesei.