1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Kórus » Tavaszi kórustábor tenorszemmel

Tavaszi kórustábor tenorszemmel

Ismét eljött a tavasz, ismét eljött a kórustábor ideje. A tenor szólam erősebb, mint valaha, ez abból is látszik, hogy minket, két tenort, kértek fel, hogy írjunk egy cikket az élményeinkről.

Március 3-án, pénteken indultunk az órák után Piliscsabára vonattal. A szállásunk egy kollégiumban volt.  Kipakolás után, amikor a Tanárnő megpróbálta összerakni a zongorát, kiderült, hogy hiányzik a zongorát tartó fémváz egyik csavarja. Szerencsére Marci (sajnos nem tenor, csak basszus) addig csavargatta ki különböző bútorokból a csavarokat a teremben, míg talált egy megfelelőt. Ez rányomta bélyegét a tábor további működésére, mivel így Marcinak sikerült megmentenie a tábort és a Tanárnő idegeit is.

A táborban a Scandinavian shuffle-t kezdtük el tanulni, főleg ezzel foglalkoztunk. Ez egy dzsesszes hangzású szám, ami új élmény a kórusnak, mert eddig főleg komoly- és egyházi zenével, esetenként könnyebb, poposabb darabokkal foglalkoztunk. Többek közt emiatt is meggyűlt a bajunk a számmal, de ettől nem csüggedtünk el.

Az éneklésen kívül is sok élményben volt részünk, például péntek este 11-kor elmentünk a közeli erdőbe és felmentünk a kilátóra, ott énekeltünk.

A tábor egészét átjárta a jó hangulat, és soha nem volt olyan, hogy ne lett volna egy megtervezett program, vagy a szabadidőnkben ne tudtunk volna magunknak izgalmas tevékenységet kitalálni.

Szombat este, az utolsó próbán a társaság, beleértve a Tanárnőt is, annyira fáradt volt, hogy a próba felénél feladtuk a nehezebb dalokat, és elkezdtünk egyszólamú, ismertebb számokat énekelni. Látszott (és hallatszott), hogy a sok munka után mindenkinek jólesett a lazítás.

Vasárnap 9 óra körül hagytuk el a szállást, és azután már csak vissza kellett vonatoznunk. Ennél jobban nem is lehetett volna indítani a síszünetet…

Halász Jonatán (9.a) és Kovács Dominik (12.b)