1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Kórus » Az Év Kórusa címet nyerte el a kórus az Éneklő Ifjúság versenyen

Az Év Kórusa címet nyerte el a kórus az Éneklő Ifjúság versenyen

A kórus megkapta a legnagyobb elismerést, ami az Éneklő Ifjúság minősítő versenyen kapható.

Habár a versenyen való kiemelkedő szereplés elsősorban a felkészítés és a felkészülés eredménye, a karvezető, Kúnné Kocsis Erzsébet úgy érzi, a gyerekek kitartása, tűrőképessége az egész nevelőtestület munkáját dicséri.

Az Éneklő Ifjúság versenyen tíz gimnáziumi kórus szerepelt rendkívül színvonalasan. Ezt már a kezdő, közösen elénekelt kánonból érezni lehetett – gyönyörűen szólt.

A résztvevő iskolák a Veres Pálné Gimnázium, a Piarista Gimnázium, az Ady Endre Gimnázium, a Leövey Klára Gimnázium, a Karinthy Frigyes Gimnázium, a Szent Imre Gimnázium, a Szent István Király Zeneművészeti Gimnázium, a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Gimnázium, a Madách Gimnázium és az Óbudai Árpád Gimnázium voltak. Öröm volt hallgatni a sok felkészült, igényes repertoárral rendelkező kórust!

A karvezető számára felemelő érzés volt a kórust vezényelni. A zsűri, aki hallotta már a kórusunkat a Kodály Zoltán Kórusversenyen is szerepelni, az értékelésnél kiemelte, hogy azóta is rengeteget fejlődött a kórus. Beértek a darabok.

Erre a versenyre nem jöhettek szülők, mert olyan sok volt a versenyző, hogy nem fértek volna el. Szüleink lelkes szurkolótábort alkotnak, nagy tapsokat szoktunk tőlük kapni, de most az volt a fantasztikus, hogy tulajdonképpen a versenytársainktól kaptunk vastapsot! A többi gimis diáktól! A folyosón elismerően csillogott a szemük, a kollégák pedig ismeretlenül is gratuláltak a gyerekeknek és a karvezetőnek.Az eredményhirdetésen ezüst, arany, és Arany Diplomával minősítést osztott ki a zsűri. Magas volt a színvonal! Előttünk a Leövey Klára Gimnázium „Év Kórusa”  elismerést kapott, így arra gondoltunk, mi kimaradhattunk, hisz ezek szerint előttük kellett volna említeni minket. Kiderült azonban, hogy  Arany Diploma minősítés mellett  kaptunk egy különdíjat a Kocsár: Exsurge cor meum előadására, és a legnagyobb elismerést jelentő  Év Kórusa díjat is elnyertük. Az örömünk még nagyobb volt: gyerekek tomboltak!

Kúnné Kocsis Erzsébet karvezető szerint a versenyen való részvétel igen nagy fegyelmezettséget és kitartást követelt a gyerekeketől. 8.45-kor volt beállópróba, és csak 12.50-kor került sor a fellépésre, közben meghallgatták a többieket. Igencsak elfáradtak, mire sorra kerültek, de a mi  árpádosainknak ez meg se kottyant! Odatették a szívüket, lelküket!