1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Angol munkaközösség beszámolók » 2012 Spanyolország

2012 Spanyolország

Az egynapos buszút, habár teljesen elgémberedve szálltunk le minden egyes pihenőnél – megérte. A spanyolországi nyelvtanfolyamon népes csoporttal vettek részt iskolánk tanulói valamint Kocsis Ágnes tanárnő és Kárpáti Attila tanár úr.

Spanyolorszag_51dBarcelona közelébe mentünk, egy Cala Llevadó nevű tossai szállásra. A lépcsőmennyiségektől eltekintve a hely mindenki tetszését elnyerte. A szervezők minden napra terveztek nekünk valami programot (beleértve a nyelvórákat) és szerencsére kellő mennyiségű szabadidőt is. Elbuszoztunk Montserratig, ahol megfogtuk a Fekete Madonna lábát, hogy egy kívánságunk teljesüljön. Utána szabadidős városnézésünk alatt ismerős szavakat hallhattunk egy lelkes árustól. Nagy mozdulatokkal integetve kiáltotta felénk: Jó napot! Majd (a már múlt ködébe veszett) magyarul kiejtett állatnevekkel próbálta felhívni sajtjaira a figyelmünket.

Spanyolorszag_51bMegnéztük – focirajongóink nagy örömére – az FC Barcelona stadionját, a Camp Nout. Többször is átsétáltunk Tossa de Marba, még ha időközben ránk is sötétedett, és kénytelenek voltunk mobiltelefonokkal világítani magunk előtt a strandpapucsokat próbára tevő erdei utat. Az Olimpiai Stadion előtt az idegenvezetőnk biztosított minket, be fogunk tudunk nézni, hiszen ott csak nagyon ritkán van valami esemény, ami ezt meggátolná. Természetesen ifjúsági világbajnokág volt, és csak kívülről, rácsokon keresztül tudtunk benézni az atletizálókra. Antonio Gaudi alkotásaival is találkoztunk: többször is visszamentünk Barcelonába, hol a Sagrada Familiát, a Güell parkot vagy más alkotásait megtekinteni.

A nyelvórákon három csoportba osztottak minket, és egy nyíregyházi iskola diákjaival vethettük össze tudásunkat. A rendelkezésre álló összes napon igyekeztünk megismerkedni a spanyol ételekkel, kultúrával. Egyenszínre sültünk, ami leginkább a rákvörösre emlékeztetett, kismillió fényképet készítettünk, és különben is – nagyon jól éreztük magunkat!

Kandikó Máté és Metykó Vivien (11.d)

Spanyolorszag_51c