1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Angol munkaközösség beszámolók » 2013 Wales

2013 Wales

Már március elején elkezdtük a visszaszámlálást a walesi kirándulásig. Ahogy teltek a napok, egyre izgatottabbak lettünk. Aztán március 31-én a buszunk a Bécsi úti Praktikernél várt ránk. Gyors búcsút vettünk szüleinktől és pontosan 11órakor elindultunk Angliába.

A buszozástól kicsit tartottam, de a jó társaságnak köszönhetően ez a hosszú út alig tűnt néhány órának… 21 óra volt különben.

Ausztrián, Németországon, Belgiumon és Franciaországon át utaztunk, végül megérkeztünk a Csalagúthoz. Már nagyon kíváncsi voltam, hogy kerül a busz a vonatra, majd az alagúton át Angliába. Az átkelés után rövid időre megálltunk Dovernél, majd folytattuk utunkat Oxford felé.

Wales_56cOxford a világ egyik leghíresebb egyetemi városa. Több mint 20 egyetem és főiskola található itt. Ezek egyikében készült a Harry Potter című film néhány jelenete is. Sajnos Húsvéthétfő lévén a kollégiumi ebédlőt nem tudtuk megnézni, de így is egy kicsit „Harry Potternek” érezhettük magunkat.

Rövid buszozás után Bath városába érkeztünk. Itt található az ország egyetlen természetes meleg vizű forrása. Megnéztük a Pulteney hidat, mely a Világörökség része és a Királyi Félhold épületét is.

Wales_56aEste a fogadó családok felé tartva, egyre jobban izgultunk és egyre több kérdés merült fel bennünk: Vajon lesz gyerekük? Fiatalok lesznek? Megértjük majd egymást? Annával és Julival Ms. English-hez (Marchia) kerültünk, aki egy kedves, 60 éves, özvegy hölgy volt. Már éhesen készülődtünk a vacsorához, de mint tudjuk, az angolok nem a konyhájukról híresek, ezt mi is megtapasztaltuk…

Kedden reggeli után Caerphilly várát néztük meg. A vár egyik tornyának a ferdesége a pisai ferde toronyéval vetekszik. Majd városnézés következett Cardiffban, Wales fővárosában.

Cimlap_56Szerdán a Warwick kastélyt fedeztük fel, a királyi lakosztályok mellett láthattuk a Madame Tussaud kiállítás egy részét, régi kínzó eszközöket és sólyomreptetést is. Innen indultunk Shakespeare szülővárosába, az Avon folyó partján fekvő Stratfordba. Csütörtökön a hangulatos Dyrham Parkban sétálhattunk. Ez volt az utolsó esténk Ms. Englishnél. Gyertyafényes vacsorával várt minket, és – mint eddig minden este – most is sokat beszélgettünk (azaz beszélt hozzánk).

Pénteken rövid londoni kirándulás következett: Westminster negyed, Big Ben, a lovas testőrség laktanyája, Buckingham Palace, Soho, China town, Covent Garden, London Eye… Végül friss élményekkel telve szomorú búcsút vettünk a szigetországtól és hazaindultunk.

Köszönjük Indira tanárnőnek a szervezést, reméljük, jövőre is hasonló élményekben lesz részünk, mert Angliát látni kell!

Icebóca