1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Árpád Média » A fény útja – média és művészet az oktatásban

A fény útja – média és művészet az oktatásban

A 2020/2021-es tanévben A fény útja-média és művészet az oktatásban címmel pályázatot nyújtottunk be, amivel támogatást nyertünk egy egész éves tehetség segítő programra.  A Nemzeti Tehetség Program támogatásával (NTP-MŰV-20-0218) lehetőségünk nyílt technikai eszközök és egy kamera beszerzésére, amivel különböző fényviszonyoknál művészi felvételeket készíthetünk, de kísérletezésre és tanulásra is lehetőséget ad azoknak a diákoknak, akiknek nincs saját fényképező vagy videókamerájuk.

Az online oktatás során kreatív fotózási technikákat ismertünk meg. Az elkészült fotókból két kiállítást is szerveztünk, a digitális tanrend alatt virtuálisan és a jelenléti oktatásban az iskolai folyosón.

A program során folyamatosan építettük tevékeny alkotó közösségünket, érdeklődő diákoknak adtunk csatlakozási lehetőséget fotós kihívásokkal, online filmklubbal. Tábori előkészítő foglalkozásokon filmkészítés előkészítésével és rövidfilmek tervezésével foglalkoztunk. Az elkészült filmterveket a napközis táborban leforgattuk, így a résztvevők gyakorlatban is tapasztalatot szerezhettek a filmkészítésről.

 

Az egész éves program a Nemzeti Tehetség Program – 1823 támogatásával jött létre.