1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Erasmus+ 18/19 » Ács Imola beszámolója a düsseldorfi kurzusról

Ács Imola beszámolója a düsseldorfi kurzusról

2018. július 23-27. között Düsseldorfban vettem részt egy kurzuson az ERASMUS+ keretein belül. A kurzus címe “Módszertréning a német, mint idegen nyelv tanításához” volt, különböző tanároktól kaptunk ötleteket arra, hogyan használjuk fel a modern zenét vagy internetes forrásokat az órák színesítésére, hogyan gyakoroltassuk a nyelvtant vagy a beszédet játékosan.

Düsseldorfban tanultam, a város egyre színesebb, és a kurzuson is több ország képviselője vett részt: török, olasz, lengyel, spanyol, orosz kollégákkal találkoztam, de még egy düsseldorfi polgár is csatlakozott hozzánk. Némelyikük egyetemen tanított, mások alsósokkal foglalkoztak, nagyon különböző területekbe nyújtottak bepillantást

A legtöbb tanár csak egy-egy órát, workshopot tartott nekünk, olyan érzés volt, mintha visszakerültem volna az egyetemre. Mindegyikük lelkesen, alaposan mutatta be a saját területét, és rengeteg kiegészítő anyagot kaptunk, hogy semmi fontosról ne maradjunk le, még akkor se, ha a szűkös idő miatt valamiről nem esett szó. Elláttak minket laptopokkal is, hogy az internetes anyagokat rögtön kipróbálhassuk – örök élmény marad, ahogy mindenki zenét hallgatott, hogy kitalálja, melyik dalt érdemes didaktizálni, és néhányan rögtön dúdolni is kezdtek.

A csoport meglátogatta a Heinrich Heine Múzeumot is, majd rövid túra során a költő emlékművét és egykori iskoláját is megtekintettük.

Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam részt venni ezen a kurzuson, kivételes emberekkel találkoztam, és rengeteget tanulhattam.