1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Matematika munkaközösség » Ericsson-díjat kapott Besnyőné Titter Beáta tanárnő

Ericsson-díjat kapott Besnyőné Titter Beáta tanárnő

Besnyone Titter Beata2016. május 27-én a Magyar Tudományos Akadémián ünnepélyes keretek között adták át az idei Ericsson-díjakat. A nyolc kitüntetett között volt Besnyőné Titter Beáta tanárnő is, aki “Ericsson a matematika és fizika népszerűsítéséért” díjat kapott.

Idézzük a díj átadásakor elhangzott méltatást:
Besnyőné Titter Beáta az Óbudai Árpád Gimnázium tanára, jelenleg a matematika munkaközösség vezetője.
Tanítványai rendszeres megoldói az “Abacus matematikai lapok 10-14 éveseknek” című újságban és a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapokban kitűzött levelező matematikai versenyek feladatainak, valamint állandó résztvevői a legjelentősebb középiskolai és általános iskolai matematikai versenyeknek, ahol eredményesen szerepelnek.
A tanárnő több, mint 20 éve fő szervezője az 5-6. osztályos diákok számára szervezett Amfiteátrum Kupa matematika versenynek, amely már a kerület határain is túlnőtt, sőt már vidéki városokból is érkeznek résztvevők. Ő gondoskodik a feladatsorok elkészítéséről és a verseny lebonyolításáról is, de a szervezésbe aktívan bekapcsolódnak az iskola 11. évfolyamának speciális matematika tagozatos tanulói is, akik a tanárnő irányításával a versenyzők dolgozatait is javítják.
Mint munkaközösség-vezető különös szeretettel és gondoskodással segíti fiatal kollégáit, de emellett a szülők is nagy elismeréssel nyilatkoznak a tanárnő oktató és nevelő munkájáról. Ő az, akit gyakran találunk délutánonként az iskolában gyerekek társaságában, amint versenyekre készíti fel őket. Nem csak egyszerűen matematikatanáruk, de egyéniségével, személyes példamutatásával, rendszeretetével igazi nevelő pedagógus is.

“Ericsson a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért” díjat kapott ugyanekkor Nemecskó István tanár úr, aki jelenleg a Berzsenyi Dániel Gimnázium matematikatanára, és aki 1987-ben érettségizett az Árpád Gimnáziumban.

Mindkettőjüknek, egyben valamennyi kitüntetettnek szívből gratulálunk!