1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Német munkaközösség archívum » Bécsi kirándulás – június 15.

Bécsi kirándulás – június 15.

Az Árpád Gimnázium, mint minden évben, idén is egy egynapos látogatást tett Bécsbe.

Megérkezve rögtön láttuk a bécsi építészet megalomániáján, hogy a város valaha egy több nemzetiségi birodalom székhelyéül szolgált. A városnéző túrát a klasszicista parlamentnél kezdtük, majd az irányt a neogótikus Votivkirche felé vettük. Időközben a távolból csodálhattuk a bécsi városháza (Rathaus) égbe magasuló tornyát.

Az emberben Bécs kettős érzést kelt: egyfelől látszik a számtalan monarchia kora beli épület, a az utcákon keménykalapos lovaskocsisok és a manapság is kedvelt kávéházak, míg másfelől megtaláljuk a 21. század jellemzőit is, mint a modern áruházakat és a szivárványzászlókat.

Egy kis szabadidő után meglátogattuk az impozáns Hofburgot és a benne lévő császári múzeumot. A kincstárban az osztrák uralkodói kellékek mellett magyar vonatkozású tárgyakat is megtekinthettünk.

Ezután szabad program keretében sétálhattunk a város Monarchiai hangulatot idéző utcáin. Az égbetörő, neogótikus stílusú Stefansdom igazán jól mutatott a félköríves, üvegablakokkal kirakott Zara áruház mellett.

Délután még ellátogattunk a schönbrunni kastélyhoz is, de belülről sajnos nem tudtuk megnézni. Viszont Így sem mentünk oda hiába, a rózsalugasokkal körülvett kastélykert önmagában is remek programnak bizonyult, a dombtetőről pedig olyan látvány nyílik a lent elterülő Bécsre, amit senkinek nem lett volna érdemes kihagyni.

Valaczkai Dávid és Peőcz Krisztián 11.b