1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Erasmus+ 22/23 » Belley Kinga beszámolója

Belley Kinga beszámolója

Nagyon megörültem, amikor megtaláltam ezt a kurzust, mert iskolánkban már nem csak az angol tagozatosok körében, de a matematika és természettudományos tagozaton is egyre nagyobb az igény a C1 vagy a C2 szintű nyelvvizsgák megszerzésére, és azt gondoltam, hasznos ötleteket kapok céljaink elérésére.
Összesen 11-en voltunk a kurzuson, magyar, cseh, lengyel és olasz nemzetiségű tanárok. Az órák 9-13-ig tartottak. Trénerünk, egy fiatal hölgy, aki valószínűleg nem tartott még kurzust tanárok számára, igyekezett megbirkózni a kihívással. A kiosztott fénymásolatokon lévő feladatokat oldottunk meg, vagy online feladatokat mutatott be. Beszéltünk az ír kultúráról a helyi szokásokról, a nyelvezetről. Új szavakat is tanultunk.
Szerencsére, a nyelviskola szervezett délutáni programokat, melyekért nem kellett külön fizetni. Ezek kivétel nélkül színvonalas érdekes események voltak, jó alkalmat adtak egymás megismerésére, kötetlen beszélgetésekre, kapcsolatépítésre. Ilyenek voltak a gyalogos városnézés, a látogatás a Jameson whisky lepárlóba, a városi börtön múzeumban tett látogatás vagy a Blarney kastélyhoz tett kirándulások.
Szállásunk a University Hall Residence-ben volt, egyágyas, fürdőszobás szobákban. Három szoba osztozott egy tökéletesen felszerelt, nagy konyhával. A közlekedés nagyon könnyű volt, a nyelviskolába általában busszal mentünk – 20 perc alatt beért – a délutáni csavargásaink alkalmával viszont általában gyalog közlekedtünk.