1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Angol-Spanyol-Francia-Orosz munkaközösség » Cervantes Intézet kísérleti projektje árpádos diákokkal

Cervantes Intézet kísérleti projektje árpádos diákokkal

A budapesti Cervantes Intézet a világon egyedüliként egy kamaszoknak szóló projektet indít „ Valaki megihletett a Cervantes Intézetben” címmel. Béla Krisztina tanárnő a 11.A spanyolos csoportjával vesz részt a projektben.

A budapesti az első, kísérleti projekt és ezután  a többi a világ számos pontján található Cervantes Intézet is átveszi majd. Ebben a projektben összesen 5 iskola vehet részt, az egyik az Árpád Gimnázium. Egy a diákok számára ismeretlen, spanyol nyelven hallott szöveg alapján kell kreatív alkotásokat létrehozni. Mit sugall, mit jelent  számukra a szöveg: írhatnak, rajzolhatnak, festhetnek, zenét szerezhetnek stb.

Ezek a munkák a projekt második részében kerülnek bemutatásra a budapesti Cervantes Intézetben, az összes résztvevő iskolai csoport és a meghívott argentin írónő Valeria Correa Fiz jelenlétében, aki a szöveget írta.

A projekt  célja:

  • A spanyol nyelv és a hispán kultúra népszerűsítése és terjesztése.
  • A spanyolul tanuló gyerekek motiválása, aktív résztvételre ösztönzése egy idegen nyelven.
  • A közös alkotás és kifejezésmód ösztönzése egy anyanyelvi, befogadó környezetben.

Mit várunk ettől a projektől:

  • A spanyol nyelv használata, mint ösztönző, kifejező eszköz.
  • A kamaszok és a kortárs hispán művészek közötti kapcsolat létrejöttét (költők, írók, festők, zenészek).

A projekt időtartama:

  1. Az első időpont 2023 május 4.-e. Ekkor hallgatják meg a gyerekek az ismeretlen spanyol szöveget, és készítik el a csoportmunkát.
  2. A projekt második része 2023 június 6.-a, amikor az összes projektben részt vevő diákcsoport munkái bemutatásra kerülnek a meghívott vendég az argentin írónő jelenlétében, aki kifejezetten erre az eseményre utazik ide Argentínából a Cervantes Intézet meghívására.

A projekt eredményeiről hamarosan beszámolunk!