1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Német munkaközösség archívum » Darmstadti csereút

Darmstadti csereút

A német cserediákprogram

Darmstadt2

Mint sokan tudjátok, szeptember végén német diákok voltak az iskolában… azzal kell tehát kezdenem, hogy elmondjam, hogy ez az egy hét (mert sajnos csak ennyi volt) fantasztikusan telt. Minden napra jutott legalább három, különböző, rendkívül színes és érdekes program, szóval ez alatt az egy hét alatt annyi különböző élményt szereztem, mint amennyit általában fél év alatt szoktam. A német cserediákok nagyon kedvesek, segítőkészek voltak és szívesen beszélgettek velünk bármilyen témával kapcsolatban, nagyon gyorsan megtaláltuk velük a közös hangot. Mi pedig szívesen bemutattuk nekik Budapestet és a magyar kultúrát, nevezetességeket, látványosságokat. Sok új embert ismertem meg, új kifejezéseket és szavakat is megtanultam, mert hát valahogy azért mégiscsak ez a lényege ennek a cserediákprogramnak.

Számomra a legkellemesebb élmény a balatoni kirándulás és hajókázás volt, de szintén nagyon tetszett az utolsó esti sétahajózás és a Bringóhintózás. A kötelező programok mellett, amelyeken mindenki ott volt, kisebb csoportokba összeverődve más programokat is szerveztünk a partnereinknek, többek között voltunk lángosozni, gokartozni, megnéztük Ürömöt és a Tropicariumba is eljutottunk. A hangulat – főleg a végére – olyan volt, mintha már mindenki 3-4 éve ismerné egymást, sokat nevettünk, táncoltunk meg benne voltunk szinte minden „őrültségben”.

A projekteket, amelyeknek a témája idén a gasztronómia volt, 4 fős csapatokban, 5 nap alatt készítettük el és szerda reggel a 7.c és a 9.d németet tanuló diákjainak, meg peDarmstadt1rsze magunknak adtuk elő. A projektmunkák kitűnőek lettek, mindenki meg volt elégedve! A legtöbben prezentációt készítettek, de voltak olyanok is, akik filmet csináltak.

Összességében én már nagyon régen kaptam egyszerre ennyi kellemes élményt, és úgy gondolom, hogy ennél már csak a darmstadti út lehet izgalmasabb! Mi már nagyon várjuk!

Szili Maximilián (10.b)