1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Erasmus+ 22/23 » Diákmobilitás Máltán

Diákmobilitás Máltán

2022. október 17-24-ig az Erasmus+ program keretében 14-en diákok egy hetet töltöttünk Máltán, ahol más nemzetekkel egy projektben vettünk részt. Málta egy szigetcsoport, melynek fő szigetei: Málta (amelyről az ország is kapta a nevét), Gozo és Comino. Minket Málta szigetén, a St. Paul’s Bay nevű városban, vendéglátó családoknál helyeztek el. A házak – mediterrán országhoz híven – egytől egyig homokszínűek voltak és nagyon hasonlítottak egymásra.

Délelőttönként a projekten dolgoztunk, délutánonként és a hétvégén kísérőtanárainkkal, Belley Kinga és Gyanó Éva tanárnőkkel igyekeztünk a lehető legtöbb látványossághoz eljutni, ám a rendszertelen tömegközlekedés ezt kifejezetten megnehezítette. Mindezen nehézségek ellenére is jártunk a fővárosban, Vallettában, majd Mdinában, megnéztük a Nemzeti Akváriumot, voltunk madárlesen, láttuk a sziget legöregebb szentjánoskenyér fáját, sőt, még Gozóra és Cominóra is eljutottunk a hét végén.

Délelőttönként az Alpha School of English programjain vettünk részt. A programok témája az önkénteskedés volt; csoportokra bontva olyan projekteken dolgoztunk, mint például macskahotel építés, majd péntekre mindezekből egy összefoglaló prezentációt készítettünk a többi csoport számára – természetesen angolul.

Szombaton az iskola által szervezett egésznapos túrán vettünk részt, melynek során Málta szigetének nyugati parti látványosságait tekinthettük meg, illetve elhajóztunk Blue Grottóhoz (Kék Barlang), amely a sziget oldalában elhelyezkedő tengeri barlangrendszer legnevezetesebb és leggyönyörűbb barlangja. Nevét nem véletlenül kapta: a víz ott olyan kék, hogy lelátni az aljáig, akárcsak a Comino szigeti Kék Lagúnában, melynek kéksége még a repülőgépről is látszott. Természetesen fürödtünk is a tengerben, nem csak gyönyörködtünk benne.

Összességében a program nagyon tetszett, Málta gyönyörű, a programok felejthetetlenek voltak, a szállásadók nagyon kedvesek, barátságosak és odaadók voltak, nyelvtudásunk is sokat fejlődött, hiszen a családokkal is és a projekt partnerekkel is angolul kellett kommunikálni.

 Bársony Kamilla és Sándor Eszter (8.a)

A résztvevők véleményeit itt olvashatják.