1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Erasmus+ 18/19 » dr. Széllné Hajdú Indira beszámolója a scarborough-i IKT kurzusról

dr. Széllné Hajdú Indira beszámolója a scarborough-i IKT kurzusról

Az Erasmus KA1 mobilitási pályázaton nyert az Óbudai Árpád Gimnázium kilenc-fős csapata „Az Interdiszciplináris oktatás felé” című pályázati anyaggal.

A csapat tagjaként olyan tanfolyamon vettem részt, mely a tudományágak közti átmenet jelenlétét támogatja az oktatásban, valamint az intézményi fejlesztési tervben és az egyéni fejlesztési tervemben is jelentős szerepet kap. A tanfolyam címe a „Technológia hatékony használata az oktatásban” (Effective Use of Technology in Teaching) jól összefoglalja a tanfolyam témáját, az informatika alkalmazását és használatát az osztályban a tanítás során. Mindemellett azonban a 60 órás, két hetes tanfolyam az angol nyelvtudást is fejlesztette, megismertetett minket a jelenleg is alakuló élő nyelv aktuális újításaival, szókincsbeli változásaival és az informatika és internet nyelvezetével.

Az órákon megismerhettük, ki is próbálhattuk a legújabb applikációkat, programokat, internetes oldalakat. Készítettünk virtuális faliújságot, rádióriportot, írtunk blogot. Számítógé pes játékokat alkottunk osztálytermi használatra, melyek nemcsak az aktuális tananyag gyakorlását segítették elő, hanem más tudományágak tárgyi tudását, ismereteit is használták. Vizuális szemléltető eszközöket is alkothattunk különböző témákhoz, manipulálva fotókat és rajzokat. Média-forrásokat néztünk és feladatokat oldottunk meg velük kapcsolatban.

A 21. századi tanári gondolkodás és módszertan kialakítását is elősegítette a tanfolyam, melynek az intézményi fejlesztési terv részeként jelentős szerep jut a közeljövőben.

A tanfolyamon elsajátított ismereteket különböző fórumokon osztom meg az érdeklődőkkel, szakemberekkel, tanárokkal, illetve az osztálytermi munkámat fejlesztem az új ismeretekkel, technikákkal.