1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Árpád Média » Ellenfény fotópályázat előkészítő

Ellenfény fotópályázat előkészítő

Idén a hagyományos fotópályázata témájának az ellenfény fotózást választottuk Vadas Ernő (1899-1962) emlékére. A cím technikai értelemben is kihívás lehet a fotósoknak, és átvitt értelemben is felfogható téma.
Az előkészítő online foglalkozáson február 26-án megemlékeztünk Vadas Ernő fotográfusról, aki a 30-as évek  amatőrjeit leginkább inspiráló fotográfus volt, és aki széles körben világhírűvé tette a magyar fényképezést. Legismertebb képe a Libák című 1931-ben a svájci Camera című folyóirat által rendezett pályázaton az egész fotóvilág szavazata alapján kapta meg az első díjat. Hazai és nemzetközi kiállításokon összesen 67 aranyérmet nyert.
Az itt is megtekinthető prezentációban korábbi diákok fotópályázatos fotóit elemezve nagyon sok technikai kérdést végig beszélhettünk a gépbeállítások mellett a témaválasztásra is figyelmet fordítva.
A foglalkozás kapcsolódott az NTP-MŰV-20 “A fény útja”- média és művészet az oktatásban című programhoz.
 A pályázat beadási határideje március 12. 
Zsűrizésre a tanárikarból kérünk fel fotózásban tapasztaltabb  kollégákat  valamint a diákzsűri részt vevői az ÁMÖK vezetőségéből Csizmadia Dávid, Gutási Ádám és Kerkuska Máté lesznek.

#nemzetitehetségprogram #mindentehetségszámít