1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Címlap » Felavattuk az Árpád Gimnázium új tornatermét

Felavattuk az Árpád Gimnázium új tornatermét

Régóta várt pillanat érkezett el október 18-án, amikor ünnepélyes keretek között átvághatták az arra illetékes személyek a nemzeti színű szalagot, és kitárulhatott az új tornaterem ajtaja.

Az avatót személyes jelenlétével tette ünnepibbé Tarlós István árpádos öregdiákunk, Budapest III. kerületének egykori polgármestere, majd a főváros 2010 és 2019 közötti főpolgármestere, jelenleg miniszterelnöki megbízott, dr. Kiss László Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Gór Csaba országgyűlési képviselő, Bús Balázs a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke, Óbuda-Békásmegyer korábbi polgármestere, és körünkben köszönthettük Tamás Ilona tankerületi igazgatóasszonyt, valamint Gyimesi Róbertet, iskolánk korábbi igazgatóját is.

Az alkalom tiszteletére a tornatermi szárny át- és visszaalakulásának történetéről kiállítást készített Buncsák Piroska, az iskolatörténeti archívum gondozója, Kámán Veronika könyvtárostanár, valamint Svarczné Micheller Erzsébet tanárnő.

A szalagátvágást Karinthy Frigyes Lógok a szeren című karcolatának részlete indította (Bank Márton, 8.c osztályos diákunk előadásában), majd egy rövid áttekintést hallgathattunk meg arról, hogyan változtak az idők folyamán az Árpád Gimnázium tornatermei, illetve a környező helyiségek (Pesztericz Dóra, 10.a). Ezt követően a felújított tornateremben lelkesen csendült fel Georg Friedrich Händel Messiás című oratóriumának részlete, a híres Halleluja kórus. 85 fős kórusunkat Kúnné Kocsis Erzsébet tanárnő vezényelte, zongorán közreműködött Nagy Márta zongoraművész. Koncz Levente, Kárpáti Attila és Kovácsik Antal tanár urak a fiú szólamokkal vállaltak közösséget. Végezetül a pomponlányok Fekete Andrea tanárnő által összeállított és betanított koreográfiát mutattak be, ami zajos sikert aratott, különösen a nagy létszámú fiúszólamok körében.

Az ünnepség harsány jókedvvel zárult, kifejezve a többéves bezártságunkból való szabadulás örömét.

Az átadóünnepségről készült összefoglaló videófelvétel itt tekinthető meg. (Ha kattintásra nem nyílik meg a link, akkor jobbklikk -> megnyitás új ablakban.)