1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Árpád Média » Fény és Árny – játék fotókiállítás

Fény és Árny – játék fotókiállítás

“Mitől érdekes egy fotó?
Ha van lényege, ha egy dologra fókuszál…, ha elgondolkodsz rajta…”

Fény és Árnyék címmel válogatást készítettünk az Óbudai Árpád Gimnáziumban a távoktatás alatt készült kreatív fotós feladatokból. Az alkotók zömében a 8. évfolyamos diákok, de akad pár hetedikes és kilencedikes leleményes fotós is közöttük. A diákok érdekes árnyékokat, árnyék ritmusokat vagy épp félreérthető árnyék-képeket kerestek, és készítettek fekete-fehér fotókat. A másik feladatnál ők maguk hoztak létre tárgyakból olyan beállításokat, kompozíciót, aminek az árnyéka új értelmet nyert a vetítési felületen.

A járványhelyzet mellett az iskola átépítési munkálatai miatt a helyszínt is módosítanunk kellett, mivel a  a könyvtárat és a galériát is egy ideig még nélkülöznünk kell. A galéria helyett a Fény és árnyék kiállításunk képei fóliára nyomtatva a folyosói ablakokat díszítették, ami egészen új atmoszférát teremtett az iskolai életünkben.
A fotókból rendezett kiállítás megnyitóján június 3-án, csütörtökön az első emeleti folyosón adtuk át a tehetséges fotósoknak a korábban értékelt  “Ellenfény” fotópályázat és az Online fotós kihívások okleveleit, amit a távoktatás alatt nem tudtunk a díjazottaknak átadni. Az okleveleket Kis Róbert igazgató úr és Kerkuska Máté az ÁMÖK új diákelnöke adta át. A kihívásokon részt vevők jutalmul ezzel meghívást kaptak az ÁMÖK idei filmes táborába!
Mivel az épületbe továbbra sem jöhetnek be látogatók, a kiállítás anyagát itt videó formában is bemutatjuk.
Jó nézelődést kívánunk!
A kiállítás a Nemzeti Tehetség Program – 1823 támogatásával jött létre.