1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Árpád Média » Fényrajz – Fotós Kihívás

Fényrajz – Fotós Kihívás

Mi is a fotográfia? Elnevezése a görög phosz („fény”) és graphisz („rajz”) szóból ered, együtt „fénnyel rajzolás” vagy „fényrajz” a jelentése. Talán már próbáltál hosszú záridővel állványról fotózni? Ha közben mozgó fényforrások is jelen vannak, akkor izgalmas képek születhetnek! Vedd kezedbe az irányítást, rajzolj fénnyel, vagy figyeld meg a fények mozgását, és hozz létre “fény-varázs” képeket!

Ezzel indult a második online fotós kihívásunk, amire szintén nagyon jó fotókat küldtek be a kísérletező kedvű tehetséges diákok.

Aki még nem próbálta, segítettünk, hogyan kezdjen hozzá lépésről lépésre: április 16-án online előkészítőt tartottunk. Rengeteg példán keresztül végignéztük a fotózás kezdetétől egészen a kortárs művészeti megoldásokig, és a végén technikai ötleteket is megosztottunk az érdeklődőkkel egy prezi vetítésben. A beérkezett fotókat végül az ÁMÖK rutinosabb fotósaival közösen értékeltük 2021. április 30-án. Élmény volt látni, milyen ötletesen, játékosan oldották meg ezt a nehéz  feladatot is a diákok!

A program az NTP-MŰV-20 “A fény útja”-média és művészet az oktatásban című pályázatunk támogatásából valósulhatott meg.

#nemzetitehetségprogram #mindentehetségszámít