1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Diákönkormányzat » Gólyatábor 2020

Gólyatábor 2020

Mintegy 180 árpádos diák várakozott izgalommal az Egerbe tartó buszokra a Flórián tér közelében, augusztus 21-én reggel. A táborvárás izgalma csak tovább növelte a viszontlátás örömét: március óta nem volt hasonló élményben részünk, sem a diákoknak, sem az őket tanító tanároknak. A gyülekezők közül mintegy 120-an a gólyák csapatát erősítették, a többiek segítőként: az Előkészítő Bizottsági tagjaiként, csoportvezetőkként, médiás vagy újságos önkéntesekként gyarapították az augusztusonként második otthonunkként számontartott egri Wigner-kollégiumba utazók társaságát.

A gólyatábort minden tanévben hosszú előkészítő munka alapozza meg – a január óta tartó felkészülést idén a koronavírus-járvány időszaka kényszerítette átalakítani. Egy júniusi, online formában megtartott gólyanapot követően végül biztonságos körülmények között, nagy körültekintéssel, de a várva várt módon, személyes formában jöhetett létre a találkozás, amely az Árpád Gimnáziumban elengedhetetlen alkalma az új diákok integrációjának, egyszersmind a felsőbbéves segítőknek is alkalmas terep önmaguk kipróbálására.

Változatos közösségi programok vártak a táborozókra: az osztályos programokon osztályfőnökük vezetésével ismerkedhettek egymással, meglátogathatták a Varázstornyot, felsőbbéves tánctanáraik irányítása mellett pedig egy közös osztálytánccal készültek a táborzárásra. Ezen kívül vegyes, minden gólyaosztályból néhány diákot magukba foglaló csoportokban is készültek a táborzáró estére a leendő árpádosok, hosszú órákon át tökéletesítve az erre az alkalomra a csoportvezetők által írt és rendezett színdarabokat. A tábori estéket kreatív és sportprogramok indították – sorversenyek, házi focibajnokság, csapatzászló-készítés –, a hosszúra nyúló napokat pedig az Előkészítő Bizottság által összeállított tábori híradók zárták.

Örömünkre meglátogatta a tábort egy mozgalmas délutánon Kis Róbert igazgató úr is, aki ebben a szerepében először mutatkozott be az iskola diákjainak.

Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki munkájával, anyagi vagy gyakorlati segítségével hozzájárult ahhoz, hogy a vírushelyzet okozta bizonytalanságot kicsit elfeledve az Óbudai Árpád Gimnázium gólyái felelősen, de mégis felhőtlenül tölthessék együtt árpádos életük első napjait.

Kámán Veronika
a diákönkormányzat patronáló tanára