1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Magyar munkaközösség archívum » Gombár-bemutató

Gombár-bemutató

Az Árpád-napokat bevezető Gombár-bemutatót idén a 8.b osztály szervezte Koncz Levente tanár úr vezetésével. A zsűri elnöke Balázs Ágnes, színművésznő volt. Mellette Gyimesi Róbert igazgató úr, Móra Dominik, a Diáktanács elnöke, Sájerli Bence, a tavalyi bemutatók legjobb férfi szereplője, a 8.b osztály osztályfőnöke és egyik képviselője, valamint az idén nem rendező magyartanárok foglaltak helyet. Idén ez a LEG-ek versenye volt 🙂

A 7.a osztály Weöres Sándor Holdbeli csónakos c. darabját adta elő, a humoros felkonferáló szöveget az egyik diáklány, Kenderes Panna maga írta. Pávaszem királykisasszony – Kovács Dorottya Róza – csengő énekével elbűvölte Medvefiát, Nehéz-Posony Bendeket, aki olyan bájosan alakította a hősszerelmest, hogy ő kapta a legjobb férfi szereplőnek járó oklevelet. A zsűri jutalomban részesítette a Sólyomistennőt alakító Pásztor Csillát, a Hirdető Tóth Trisztánt. Ez az osztály kapta a legszebb jelmez díját is. A darabot Kende Adrienn tanárnő rendezte, akinek ez volt az első ilyen jellegű munkája az Árpádban.

Tom Sawyer és Huckleberry Finn kalandjait a 7.b-sek előadásában ismerhettük meg, Móczárné Köves Eszter tanárnő rendezésében. A gyerekek táncát Fazekas Ibolya tanárnő tanította be. A legjobb férfi mellkékszereplő a Királyt alakító Feilner Misi lett, aki talpraesettségével és humorával többször megnevettette a nagyérdeműt. A zsűri jutalomban részesítette Sidet – Sípos Levente-, Finn urat – Horváth Benjamin- és Maryt is – Szakács Dóra. Ennek az előadásnak a díszlete igen-igen ötletes volt.

Molnárné Vámos Katalin tanárnő klasszikus darabot választott idén a 7.c-nek. Az osztály szinte végig együtt táncolt a színpadon Arany János Rege a csodaszarvasról c. darabjában. Kecses mozdulatával a Szarvaslányt alakító Csúcs Dorottya bűvölte el a zsűritagokat. S. K. pedig a Táltos és Szarvas szerepében mutatott be lenyűgöző táncprodukciót. Ez az osztály kapta a legjobb csoportos jelentekért és a legszebb plakátért járó díjat.

A speciális effekteket – Mlynarik Júlia ötletei alapján – felvonultató kortárs Spiró-darabot, A koccanást a 9.d osztály mutatta be Feketéné Kovács Anikó rendezésében. A diákok valamennyien átérezték szerepüket, aktualizálták mindennapjaikat, így a zsűrinek igen nehéz dolga volt a jutalmazásban. Ebből az osztályból került ki a legjobb női főszereplő, Gáspár Noémi (a Nő), de oklevelet kapott az Öregasszony (Illyés Dóra), Koccanó és Belemenő (Balog Bettina és Czirják Alex), a Kamionos, Naccsága, Feleség, Vállalkozó, Hajléktalan, Rövidgatyás (Telek Marcell, Mester Barbara, Solt Emese, Pálos Marcell, Coulldhardt Sebastian) is. Zseniális volt a turistákat felvonultató betét és a térítők játéka. Méltán kapta a tanárnő a legjobb rendezésért járó díjat, az osztály pedig megynerte a LEG-ek versenyét és a közönségdíjat is.