1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Iskolai sportkör » Győzelem a kerületi lány röplabda diákolimpián

Győzelem a kerületi lány röplabda diákolimpián

2015. november 10-én és 12-én zajlott a Veres Péter Gimnáziumban a röplabda diákolimpia kerületi fordulója. Mikor kedden délután összeültek a tesitanárok a Veres tanárijában, kiderült, hogy öt iskola érkezett két csapattal (Veres, AKG, Kőrösi, Varga, Óbudai) és még van további három csapat (Mustármag, Árpád, Kerék). Így gyorsan osztottunk, húztunk, és lett négy csoportunk: három csoport 3 csapattal és egy csoport 4 csapattal. Mi ebbe a 4 csapatosba kerültünk az AKG I. csapata, a Kőrösi I. csapata és a Mustármag mellé. Mi rögtön a Mustármag csapatával kezdünk, akiket 2:0 arányban megvertünk. Két meccs szünet után, az AKG I. csapata következett. Őket is 2:0-ra vertük. Ezzel a keddi nap be is fejeződött. Bár két pályán folytak a küzdelmek, így se jutottunk a végére.

Csütörtökön a Kőrösivel kezdtünk. A végeredmény megint 2:0 nekünk. Így a négy csoportból négy első helyezettünk lett (Veres I., Óbudai, Kerék, Árpád). Mivel el kellett dönteni, hogy ki a legjobb, így elkezdtünk játszani, itt is mindenki mindenkivel. A Veres I. kezdett a Kerékkel, és nyert nagy csatában 2:1-re. Majd jött a nagy izgalom, az örökrangadó, Veres-Árpád! Mi is meglepődtünk, hogy 2:0-ra nyertünk a két nagyon erős játékost is felsorakoztató Veressel szemben. Eufórikus állapotba került a csapat! Kerék-Árpád meccs következett. A nagy lendület csak az első szettben tartott. Úgy látszik, a nagy koncentrálás kivette egy kicsit a lányok erejét, így elvesztettük a meccset 2:1-re. Az Óbudai elleni meccs végén kezdtünk számolgatni, ami 2:0-ás győzelmet hozott nekünk. És a számolgatás végeredménye: mivel körbeverés lett, ezért:

I. Óbudai Árpád Gimnázium
II. Kerék Általános Iskola és Gimnázium
III. Veres Péter Gimnázium
IV. Óbudai Gimnázium.

Szép volt lányok! Hatalmasat küzdöttetek! A Veresben kettő, a Kerékben három extra játékos volt. Az Árpádban viszont a második napon 6 szuper játékos volt, akik extrán figyeltek egymásra, fantasztikusan működtek csapatként. Nagyszerűen segítettek egymásnak a nyitások fogadásában, és fantasztikusan dolgoztak a feladók az ütők keze alá, hogy a támadások befejezése majdnem mindig pontos legyen.

Roplabda
A csapat tagjai:
Chrobot Noémi (11.a), Harmat Borbála (11.c), Kraxner Anna (10.a), Nitsch Luca (10.d), Punk Dóra (8.a), Szarvas Lili (9.a), Szentágotay Lili (10.c), Szentágotay Noémi (11.c). Manager: Fekete Andrea.