1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Krónika » Harangok dala – megemlékezés 1848. március 15-ről

Harangok dala – megemlékezés 1848. március 15-ről

„A mi forradalmunk Pesten, március 15-én nem vérontás volt, hanem egy szép ünnep, a szabadság ünnepe: ezrek meg ezrek csoportosultak össze Isten ege alá, ezrek meg ezrek emelték égre kezeiket, s egy szívvel, szájjal mondták Petőfi Sándor után az eskü szavait.” (Arany János naplójából)
2024. március 14-én visszarepülhettünk a múltba egy rövid időre, a 8.c osztály ünnepi műsorát nézve, Móczárné Köves Eszter tanárnő rendezésében. A műsorban elhangzó toborzóénekeket a kiskórus aranyminősítésű népdalénekesei adták elő, felkészítőjük Kúnné Kocsis Erzsébet tanárnő volt. A botos táncot Máthé Gabriella tanárnővel tanulták meg a fiúk. Az előadás talán legmeghatóbb része a Kormorán együttes Harangok dala című szerzeménye volt, melyet Mravinacz Anna 11.c és Pacsika Levente 12.a osztályos diákjaink énekeltek el, gitáron kísért Mravinacz Bálint, volt árpádos diákunk.

Az eseményt az ÁMÖK tagjai segítették munkájukkal. Hangtechnika: Egerszegi Dániel (8.a), Fejes Csaba (11.b), Nagy Csongor (11.b),Wapper-Nagy Márton (11.a). A fotókat Jároli Olga (7.c), Szebenyi-Brindza Boglárka, Hellebrandt Soma és László Bendegúz és Lengyel Attila (10.d) készítették.