1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Krónika » Január – február

Január – február

Január 20.

A fotópályázat eredményhirdetése

A téma a lendület, dinamizmus, erő volt. Két kategóriában értékelte a zsűri a képeket: a 7-9. és a 10-12. évfolyamosok korcsoportjában.

Díjazottak

 1. korcsoport
 1. Gerlai András 8.a
 2. Veress Viktória 7.a
 3. Gábeli Gréta 7.a
 1. korcsoport
 1. Mudra András 12.d
 2. Pál Adrienne 10.d
 3. Keresztes Fanni 12.a

Február 3.

A Vándorlás alkotópályázat eredményhirdetése

Az alkotópályázat záró eseményét a pénteki osztályfőnöki óra idejében tartottuk. A díjazott diákokon kívül több tanár is eljött, hogy meghallgassa, milyen értékelést kapott tanítványa(i) pályázata.

Az iskolánk egykori rajz és művészettörténet tanáról elnevezett Szluha Vilmos Nemzetközi Alapítvány jóvoltából ezúttal is 50000 Ft ösztöndíjat oszthattunk szét a pályázók között. Köszönet érte az alapítvány kurátorának, Rónavári-Kedves Lászlónak.

Sorrendben tizenegyedik alkotópályázatunkra a korábbiakhoz képest kevesebben pályáztak, 27 diáktól összesen 46 pályázat érkezett be. Örömteli tény ugyanakkor, hogy egyenletesen magas színvonalú, igényes munkákkal találkozott a szaktanárokból és könyvtárosokból álló zsűri.

A 10000 Ft-os fődíjat ebben az évben nem adtuk ki. Két kategóriában hirdettünk eredményt: kiemelkedő teljesítmény, illetve dicséret. A díjazottak meghallgatták a munkájukról, munkáikról szóló részletes értékelést, majd Gyimesi Róbert igazgató úrtól átvették oklevelüket, ösztöndíjukat.

A legmagasabb elismerésben Ponrácz Rita 10.a osztályos tanuló részesült, aki öt pályamunkát adott be; kiválóan szerepelt még: Valus Dávid 12.b, Szarvas Bálint 11.a, Gosztonyi Zsombor 9.b, Tóth Benkő Balázs 7.b, Keresztes Fanni 12.a, Icsei Gergely 12.b, Zauer Kristóf 7.a, Svarcz Enikő Flóra 8.c, Walter Vivien 10.b, Kirchhof Barna 8.b és Takács Maja 9.b osztályos tanuló.

Buncsák Piroska

Február 6.

„Hangolódj rá”” Óbuda-Békásmegyer fiatal tehetségeinek hangversenye

Az Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági és Diákönkormányzata szervezésében a hagyományosnak mondható, idén az Óbudai Társaskörben megrendezett hangversenyen szerepeltek iskolánk szólistái, illetve együttesei, amelyben a tanárok közül többen is részt vettek: dr. Szendi Emma, Szebenyi Katalin, Nánay Mihály, Kovácsik Antal.

 • Kamarazenekar – ­ Handel: Solomon (Sába királynőjének bevonulása)
 • Szebenyi Katalin, Tóth Kiss Petra – Joachim Quantz: G-dúr duók oboára
 • Székely Áron, gitár – Augustin Barrios Mangore: La Catedral
 • Solt Emese, zongora – Por una cabeza
 • Nagy Zsófia, fuvola – Mercadante: Concerto – III.
 • Móra Dominik, Boda Dorka, zongora – Diabelli: Szonatina
 • Benda Orsolya, fuvola – Gabriel Fauré: Morceau de concours
 • Simon Rebeka, Nagy Zsófia , fuvola; Dömötör Emőke, Benda Orsolya, ének; Orosz Erzsébet, zongora – Michelangelo Grancini: Dulcis Christe
 • Farkas Hanna – Két moldvai népdal
 • Boda Dorka – népi ének
 • Népdalénekes együttes – Moldvai csokor, Mezőségi népdalok
 • Kamarakórus  – Tourdion, Balázs Árpád: Bodzavirág, Balia di Sehu

Február 14.

Valentin-napi könyves vakrandi a könyvtárban

Idén februárban, Bálint-nap hetében ismét megrendeztük a könyves vakrandit a könyvtárban.Ahogy az embereket sem szerencsés megítélni a külsejükről, úgy a könyveket sem a borítójukról – így arra hívtuk a diákokat és tanárokat egyaránt, hogy csatlakozzanak játékunkhoz: válasszanak a könyvtárban egy könyvet, aminek borítóját csomagolópapír rejti, és csak néhány szó árulkodik a tartalmáról.

Február 14-én világszerte Nemzetközi Könyvajándék Napot is ünnepeljük, amely emléknap a Gyermekirodalmi Intézet közleménye szerint „önkéntes kezdeményezés, amelynek célja, hogy növelje a gyerekek hozzáférési lehetőségeit a könyvekhez, és hogy még több kedvet kapjanak az olvasáshoz.”

Kámán Veronika

Február 24.

Farsang a diákönkormányzat szervezésében

A szünet előtti utolsó tanítási napon a DT-sek vidám, farsangi hangulatot teremtettek az iskolában.  Mindenkit arra ösztönöztek, hogy bújjon valamilyen ötletes jelmezbe, ezzel még színesebbé téve ezt a napot. Nemcsak a diákok, hanem a tanáraink is csatlakoztak ehhez. A legjobb egyéni, csoportos és tanári jelmezt díjazták; az az osztályt, amelyben a legtöbben beöltöztek, tortát kapott jutalmul.

A farsangi szokásokról a főszervezők (Szöllösi Brigitta, Walter Vivien, Sipőcz András, Bundik Barbara, Tóth Fanni, Földes Anna) kvízt készítettek.  A jó megoldásokat tombolajeggyel jutalmazták.

A szünetekben vidám programok várták az érdeklődőket: fánkevő verseny, táncversenyt, „gondolázás”, jelmezes felvonulás.

Az időszak másik fontos eseményéről, Nánay Mihály tanár úr elismeréséről a honlap más oldalán olvashatnak.