1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Magyar munkaközösség archívum » Kávéházi-irodalmi séta a 12.d és a magyarfaktosok számára

Kávéházi-irodalmi séta a 12.d és a magyarfaktosok számára

Három év kényszerszünet után ismét megszervezte Molnárné Vámos Katalin tanárnő tavaszi szüneti kulturális sétáját. Hadászi Anna tanárjelölt lelkesen kísérte a gimnazistákat.

A találkozó a Ferenciek terén volt, ahol a Nereidák kútjáról, a Belvárosi Ferences Templomról, magáról a Belvárosról és a Wesselényi-emlékdomborműről volt szó. Ezt követően a 25 fős csapat elsétált a közeli Veres Pálné utcába, ahol az Ady-lakásmúzeumban már várták az árpádosokat. A nemrég felújított emlékmúzeumban Vámos tanárnő vezetésével ismerkedtek meg a látogatók Ady Endre és Csinszka (Boncza Berta) életének utolsó korszakával. A látogatást a PIM kedves munkatársa tette még érdekesebbé történeteivel. A bérház az Édes Anna világát is felidézte a diákok, látogatók számára.

Ezt követően az Egyetem térre, a PIM átépítés alatt álló épületéhez, majd az éppen aznap újra megnyílt Centrál Kávéházba vezetett az érdeklődők útja. Itt csak rövid időre kukkanthattak be a diákok a pompásan megújult kávéházba, s ott-tartózkodásukat egy lelkes egyetemista tette még emlékezetesebbé (menüről kiválasztott) szavalataival.

Ezt követően buszra szálltak a kirándulók, s a Belvárost elhagyva Budára, a Hadik Kávéház felé vették útjukat. Itt foglalt asztalok várták az árpádosokat. A finom üdítők, kávék, sütemények mellett Vámos tanárnő előadását hallgatták, ki a kávéfogyasztás történetéről, a fővárosi kávéházakról, illetve Karinthy Frigyesről és nyugatos társairól mesélt.

Még a nap is mosolygott a lelkes kis csapatra, remek órákat töltöttek együtt.