1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Magyar munkaközösség archívum » Krúdy Óbudája

Krúdy Óbudája

A 7.a osztály 2021. október 1-jén Krúdy-emléksétát tett Óbudán Molnárné Vámos Katalin magyartanár vezetésével, Ecsedi Grácia osztályfőnök és Hadászi Anna tanárjelölt kíséretében.

A sétálók először a Kéhli Vendéglőben tettek egy rövid látogatást, megtekintették Krúdy Gyula törzsasztalát, a Huszárik Zoltán-film alapján készült képeket, és felelevenítették a híres ebédjelenetet. A következő állomás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum előcsarnoka volt, ahol az író utolsó éveiről mesélt Vámos tanárnő. Ezután az Óbudai Társaskör csodás épületében vezette körbe a társaságot Szőke Cecília kulturális főmunkatárs. A kirándulás következő állomása a Budapest-Óbudai Szent Péter és Szent Pál-templom és a Bonfini-emléktábla megtekintése volt. A séta Fő téren ért véget a Szindbád-szobornál (Szanyi Péter alkotása), illetve a Várakozók (Esernyősök) elnevezésű Varga Imre-szoborcsoportnál.

A kisdiákok és tanáraik ezzel az irodalmi sétával adóztak Óbuda híres írójának, s megismerkedtek környezetük kulturális lehetőségeivel, emlékeivel.