1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Magyar munkaközösség kultúra » Lázár Ervin Program – Donizetti: A csengő

Lázár Ervin Program – Donizetti: A csengő

 2023. április 21-én az ÓÁG 8.a és 8.b osztálya a LEP keretében az Eiffel Műhelyházban tekintette meg G. Donizetti A csengő című egyfelvonásos vígoperáját. A diákokat a két osztályfőnök, Ecsedi Grácia és Neumayerné Manger Viktória, valamint Molnárné Vámos Katalin és Jüling Erika tanárnők kísérték el a Kőbányán működő Eiffel Műhelyházba.

A XIX. századi Sorrentóban játszódó történet commedia dell’ arte jellegű cselekménye bővelkedett helyzet-, jellem- és nyelvi komikumban. A fordító aktualizálta és modernizálta a dalszöveget, melyet magyar nyelven és felirattal kiegészítve követhetett a látogató gyereksereg. Vidám, színes díszlettel szolgált a díszlettervező is. Az énekesek együtt éltek a zenekarral és a karmesterrel, aki részt is vállalt a játékban. Az egyfelvonásos opera buffa kiváló lehetőséget teremtett az opera műfajának megismerésése, az egyórás játékidő pedig élvezhetővé tette a beavatást.

Hálásan köszönjük az Észak-Budapesti Tankerületi Központ, különösen Tamás Ilona tankerületi igazgató asszony szervező közreműködését.