1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Címlap » Lorántffy Zsuzsanna-díjban részesült Kürtösi Balázs tanár úr

Lorántffy Zsuzsanna-díjban részesült Kürtösi Balázs tanár úr

A Lorántffy Zsuzsanna-díjat Óbuda-Békásmegyer önkormányzata adományozza a kerület oktatási intézményeiben dolgozó pedagógusoknak, a tanulók nevelésében-oktatásában, a korszerű pedagógiai módszerek kidolgozásában és alkalmazásában, a közoktatás irányításában kifejtett tartósan kiemelkedő tevékenységéért, elért eredményéért. A díj átadásakor elhangzott méltatásból idézünk:

Kürtösi Balázs fizika-kémia-informatika szakos tanár, gyakorlatvezető mentortanár, mesterpedagógus, 2007 óta az Óbudai Árpád Gimnázium tanára, 2020 óta az iskola informatikai igazgatóhelyettese. Kétszer volt osztályfőnök: 2009 és 2015 között és 2017 és 2023 között is egy-egy speciális matematika tagozatos osztályé,  második osztályát igazgatóhelyettesként is megtartotta. 2009 óta az emelt szintű érettségi kormányhivatali megbízott iskolánkban. Szinte folyamatosan végzi tanárjelöltek mentorálását, elsősorban fizika tantárgyból.

Munkáját nagyfokú igényesség, felkészültség, szakmai alázat és precizitás jellemzi. Tevékenysége az iskolai élet nagyon sok területét átfedi. Igazgatóhelyettesként is nagy lelkesedéssel végzi neveléssel (osztályfőnökség, osztályfőnök-helyettesi feladatok) és tehetséggondozással kapcsolatos feladatait: megmaradt és folyamatos a napi kapcsolata a diáksággal. Számos, kiemelkedő versenyeredményt elért diákunk felkészítése fűződik a nevéhez. Empatikus, barátságos, segítőkész hozzáállása nem csupán a tanítványai körében tette népszerűvé, de kollégái is szívesen fordulnak hozzá segítségért.

Az elismeréshez szívből gratulálunk!