1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Testnevelés munkaközösség » Megemlékezés a Magyar Parasport Napja alkalmából – 2021. február 22.

Megemlékezés a Magyar Parasport Napja alkalmából – 2021. február 22.

A Magyar Parasport Napját 4. alkalommal rendezik meg hazánkban. A „Lélekmozgató” programhoz 3 éve csatlakozott a gimnázium, melynek keretén belül érzékenyítő programokat is szerveztünk. Ebben a tanévben a Covid-járvány miatt, nagyszabású rendezvényre sajnos nem kerülhet sor, de megemlékezünk és felelevenítjük az eddigi történéseket egy film segítségével.

Február 22-én (a Magyar Parasport Szövetség segítségével) Lukoviczki Réka parasportoló futóval tabutémák nélkül beszélgethetnek (online) a 7. c osztály tanulói.

A Magyar Paralimpiai Bizottság mottója: „Fogyatékosnak lenni nem jelenti azt, vesztesnek lenni!”

Ebben a mindenki számára kihívásokkal teli helyzetben még jobban az együttérzésre, a szolidaritásra, az elfogadásra ösztönöz minket a parasportolók kitartása. A mindennapi helytállás is követendő példát jelenthet a számunkra. Teljes, és példaértékű életet élnek. Amit szeretnének elérni, azt meg is valósítják, hiszen képesek rá: „Yes, I can”.

Törekedjük arra, hogy segítséget nyújtsunk sérült társainknak is, és ne okozzon feszültséget, ha valaki másabb. Jusson eszünkbe a lelki akadálymentesítés is!

A gimnázium keretein belül is működő „Kapcsolda” program is erről szól. Benneteket is ösztönöznek, hogy jelentkezzetek rá!

A film megtekinthető itt.
A filmet készítették: Schleier Anna és Várady Míra 10.b osztályos tanulók.
A film szövegét írta: Csernus Magdolna testnevelő tanár.
A felvételek forrása: https://www.paralympic.org.