1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Tanárok eredményei » Miniszteri elismerés Számadó László tanár úrnak

Miniszteri elismerés Számadó László tanár úrnak

A pedagógusnap alkalmából Számadó László, iskolánk matematikatanára kiemelkedő oktatási-nevelési munkája elismeréseként Apáczai Csere János-díjban részesült. A díjat június 1-jén a Pesti Vigadóban dr. Kásler Miklós miniszter adta át. A díjátadóra készült méltatásból idézünk:

“Számadó László 32 éve tanít matematikát Óbudán. Diákjai számos eredményt értek el az országos matematikai versenyeken. Főiskolásoknak, egyetemistáknak vezet iskolai gyakorlatot, éveken át volt a Fővárosi Pedagógiai Intézet szaktanácsadója, konferenciák, továbbképzések rendszeres előadója.

Tíz éve tart tehetséggondozó szakkört az óbudai ötödikes gyerekeknek, ahol különböző gondolkodtató játékokkal népszerűsíti a matematikát. Közel 60 tankönyv, munkafüzet, feladatgyűjtemény megírásában vett részt.

Az elmúlt években pályakezdők mentorálásával is foglalkozik. Mentoráltjai is aktívan bekapcsolódtak a szakmai életbe, közös cikkeket, tankönyveket írnak, és előadásokat tartanak.

Az elmúlt három évben bekapcsolódott a Fővárosi Nagycirkusz cirkuszpedagógiai programjába. Rendszeresen tart rendhagyó matematikaórákat a cirkuszi előadásokhoz kapcsolódóan. Az ország minden területéről érkeznek csoportok ezekre az órákra, ahová természetesen a saját tanítványait is elviszi.”

A kitüntetéshez szívből gratulálunk!