1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Német munkaközösség archívum » Német tábor 2019

Német tábor 2019

Német tábor

Idén is a megszokott időben, háromnegyed 7-kor indultunk el a gimnázium elől, hogy megkezdjük a körülbelül 10 órás utunkat. Célunk Kufstein és környéke volt. Az odavezető út sajnos ebben az évben sem alakult zökkenőmentesen. A délután folyamán a Sasfészek megtekintését terveztük, de a szűk utaknak köszönhetően a busszal véletlen letörtük az egyik parkoló autó tükrét. Némi késéssel, de végül sikeresen eljutottunk Berchtesgadenbe, ahol egy II.világháborús kiállítást tekinthettünk meg.
A következő napot az iskolában kezdtük, ahogy a hét folyamán mindig. Délután a Stadtrally keretében feltérképeztük Kufstein nevezetességeit. Később közösen gyalogoltunk fel a város erődítményébe, ahol a 19. század során számos magyar embert tartottak fogva.
Kedden a napunk szokásosan tanulással kezdődött, majd tanítás után a helyi lakosokkal kellett interjút készítenünk. A kérdéssor segítségével a legkülönbözőbb témákról tudtuk meg az emberek véleményét, mint például a nyári osztrák időjárás, vagy a rendszeres mozgás fontossága. Aznap még Söllbe, a Hexenwasserhez is ellátogattunk, ahol többféle időtöltés közül lehetett választani. Kipróbálhattuk Sebastian Kneipp módszerét is, miszerint a jéghideg vízben való séta és a kinti meleg levegő hőmérsékletkülönbsége jót tesz a keringésünknek. Emellett még számos vízi játék kapott helyet, miközben végig a kilátást csodálhattuk. Ismét sífelvonóba szálltunk, ami az 1829 méter magas Hohe Salve nevű hegytetőre vitt fel minket. A csúcsról egészen a Großglocknerig el lehet látni, de sajnos az idő nem nekünk kedvezett.
Másnap a Chiemseehez buszoztunk, ahol a hajókázás során a csillogó víztükörben is gyönyörködhettünk. Két megállónk alkalmával körbejártuk a Herren-és a Fraueninsel területét, miközben a saját tempónkban tekintettük meg a látványosságokat. Az egész napos séta végére mindenki elfáradt, így a szállásra vezető út csendesen telt.
Csütörtökön esős időre ébredtünk, de ez sem gátolt meg minket abban, hogy Innsbruckba látogassunk. A hofburgi idegenvezetésen egy figyelmes vezetőt kaptunk, aki végig nagyon érdeklődő volt a magyar nyelv iránt, a körbevezetésünk alatt néhány szót is sikerült elsajátítania. Később a belvárosban egyénileg nézhettünk körbe, a rossz idő ellenére is próbáltunk minél több utcát végigjárni. Este a helyi szokásokhoz híven egy zenekar szórakoztatta a közönséget. A szállásadónk a tábor összes résztvevőjét meghívta az eseményre, így a napunk zárása nagyon hangulatosra sikerült.
Utolsó teljes napunkat Münchenben, a Nymphenburgi Kastélyban kezdtük el. Az Audio-guide-os vezetéssel mindenki a önállóan járhatta be a többnyire barokk stílusban épült termeket. Az épülethez tartozó óriási parkban is eltölthettünk néhány órát, ahol a nyári rezidenciákba nyerhettünk betekintést. A délután folyamán a belvárosban csupán néhány óra szabadidőt kaptunk, mivel aznapra még a BMW Welt is tervbe volt véve. Több autót nemcsak kívülről vehettük szemügyre, hanem belülről is megnézhettük.
A hazaút gyorsan elrepült, a táborozók rengeteg új élménnyel gazdagodva szálltak le a buszról. Reméljük, hogy jövőre is ilyen jó hangulatú lesz a tábor!

Sax Anna, Paul Zsófia