1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Híreink » Nemzeti összetartozás napja (2024. június 4.)

Nemzeti összetartozás napja (2024. június 4.)

Mint minden évben, most is megemlékeztünk a nemzeti összetartozás napján a trianoni békediktátumról és annak a magyar nemzetre gyakorolt hatásáról. Ezen a napon a 7.a és a 7.b osztályok különféle programokkal készültek.

Mivel már mind a két osztály túl van a Határtalanul! pályázatban elnyert erdélyi úton, ezért ehhez kapcsolódtak a programok. A 7.a osztály kiállítással is készült, amin bemutatták, hogy hol is járt az osztály, illetve, hogy milyen mesterségeket űző székely emberek munkájával ismerkedtek meg a kirándulás során.

Az első szünetben Nánay Mihály tanár úr rövid beszéd formájában megnyitotta ezt a napot, s utána a gyerekeké lett a fő szerep. Ebben, illetve az ötödik szünetben táncház keretében elevenítették fel a gyerekek azokat a táncokat, amikkel a kirándulás során tanultak.

A második szünetben Kahoot szórakoztatta az érdeklődőket. A téma: Ismered a székely szavakat?
Sajnos a technika nem kedvezett nekünk, mert az Aulában nem túl jó a wifi, de végül sikerült lejátszani és a 3 legjobb csapat 1-1 tábla csokival lett gazdagabb.

A harmadik szünetben mind a két osztály levetítette azt a filmet, amit a kirándulás fényképeinek összevágásával készítettek.

A negyedik szünetben a 7.a-ból Szabó-Kövesdy Gergő székely viccekkel szórakoztatta az osztályokat.
Majd az ötödik szünetben újra táncház volt. A táncokat két 7.a osztályos diák, Gubcsi Lilla és Szücsy Viktória tanította be.

Sajnos az időjárás nem kedvezett nekünk ezen a napon, ezért a programokat az Aulában tartottuk meg. A 7.a és a 7.b osztály teljes létszámmal képviseltette magát, de más osztályokból is voltak érdeklődők. Jó volt újra feleleveníteni a kirándulást, mert az átélt élmények száma: HATÁRTALAN!

Ezt a napot pár szóban Izsáné Deák Mária mesélte el.