1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Matematika munkaközösség » Óbudai Pedagógiai Érdemekért kitüntetést kapott Gedeon Veronika tanárnő

Óbudai Pedagógiai Érdemekért kitüntetést kapott Gedeon Veronika tanárnő

Gedeon Veronika 2012Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a június 3-i, a Pedagógusnap alkalmából tartott ünnepségén egy árpádos tanárt is rangos kitüntetésben részesített. Gedeon Veronika tanárnő az Óbudai Pedagógiai Érdemekért kitüntetést kapta, melyhez szívből gratulálunk!

A kitüntetés átadásakor elhangzott méltatás (rövidítve) így hangzott: “Gedeon Veronika matematika-informatika szakos tanár sokat tett azért, hogy iskolájában bevezetésre kerüljön az elektronikus napló. Segítőkészsége gyerekekre, felnőttekre egyaránt vonatkozik. Osztálya rendszeresen az iskola legjobb tanulmányi eredményét érte el.
Szakmai munkája messze túlmutat az iskolán. A tankönyvek kipróbálásában szerzett tapasztalatait a Nemzeti Tankönyvkiadó felkérésére több városban is elmondhatta „A Nat kihívásai – a tankönyvektől a tantervekig” című előadásában.
Rendszeresen vezet nyolcadikosoknak felvételi előkészítő foglalkozásokat. Ennek anyaga „Nyolcadikon – 256 előkészítő feladat matematikából” címmel könyvként is megjelent, melynek egyik szerzője.
Óráin megjelennek a matematikai játékok. Az így szerzett tapasztalatairól Békéscsabán az 53. Rátz László Vándorgyűlésen a Bolyai János Matematikai Társulat felkérésére „Aki játszik, az egyben gondolkodik is!” címmel tartott előadást.
A Középiskolai Matematikai Lapokban többször megjelent az emelt szintű érettségire készülőknek gyakorló feladatsora és a hozzá tartozó megoldások. Az általános iskolásoknak szóló Abacus folyóiratban pedig nyolcadikosok részére összeállított felvételi feladatsoraival segíti a gyerekeket a felkészülésben.
Tananyagfejlesztőként részt vett az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet új, felső tagozatos matematikakönyveinek és munkafüzeteinek megírásában. Az elkészített négy tankönyvhöz és négy munkafüzethez a tanári segédletek megírásában is sokat dolgozott.
Előadásaival, könyveivel, a folyóiratokban megjelent írásaival hozzájárul a matematikaoktatás eredményesebbé tételéhez, és közben megismerteti az országgal az Óbudai Árpád Gimnáziumban folyó kiemelkedő oktató-nevelő munkát is.”