1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Magyar munkaközösség kultúra » Olvasópróba-demó az Örkény Színházban

Olvasópróba-demó az Örkény Színházban

Térey János: Lót – Szodomában kövérebb a fű

Kőváriné dr. Fülöp Katalin tanárnőnek köszönhetően volt lehetőségem részt venni az Örkény Színház egyedülálló programján, az Olvasópróba-demón. Az ISZAP (Inspiráló Színházi AlkotóPortál) 2019 – ŐSZ rajzpályázatára a tanárnő hívta fel a figyelmem: a színház új, nemsokára bemutatásra kerülő izgalmas darabjával kapcsolatban egy bibliai alakot kellett bibliai, illetve mai modern környezetben ábrázolni. A pályázatra készített rajzommal neveztem, így meghívtak erre a délutánra.

A beszélgetést Neudold Juli, az IRAM műhely vezetője koordinálta, a beszélgetőtársak Kovalik Balázs rendező, Ari-Nagy Barbara dramaturg és Benedek Mari jelmeztervező voltak. Kovalik Balázs nagyon jó humorú ember, a „Hogy kerültél a színházba?” kérdésre így válaszolt: „Hát, a 47-es villamossal…”

Volt szó a téma kiválasztásáról, Térey János felkéréséről, a jelmezekkel, díszletekkel kapcsolatos bonyodalmakról, és még részletet is hallhattunk a szövegből. Mivel Térey nyár óta már nem lehet közöttünk, így a darab úgymond megemlékezés, tiszteletnyilvánítás lesz az író emléke előtt, többek között azzal is, hogy a színdarab alkotói az általa írt eredeti szöveget szinte teljes egészében megtartották.

Lót és családja, valamint a bűnös Szodoma bibliai történetét a mai korba helyezve mutatja be a darab, szerintem fantasztikus előadás lesz, már várom, hogy láthassam!

A beszámolót Lakatos Lili (10.a) írta.

Kísértés és bűnbeesés – Lakatos Lili (10.a)

Lili bibliai témájú illusztrációjával a zsűri döntése alapján 3. helyezést ért el. Gratulálunk!