1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Magyar munkaközösség archívum » Polcz Alaine-est a PIM-ben

Polcz Alaine-est a PIM-ben

A Petőfi Irodalmi Múzeum Befejezhetetlen címmel Polcz Alaine-estet szervezett 2017. november 9-én este.

2007. szeptember 20-án távozott közülünk Polcz Alaine. Rá emlékezve ez az est a szó tágabb értelmében a „hagyaték” elmúlt tíz évéről is szólt, így egyrészt az általa közgyűjteményeknek átadott anyagokról beszélgettek a meghívott előadók, másrészt szóba került az életmű művészeti és irodalmi, illetve pszichiátriai-pszichológiai továbbélése és gondozása is.

A vendégek a következők voltak: Nagy Boglárka, a Mészöly-Polcz levelezéskötet sajtó alá rendezője, a Jelenkor Kiadó szépirodalmi főszerkesztője, Fertőszögi Péter művészettörténész, kuratóriumi elnök, Kovács Gábor Művészeti Alapítvány képviselője, H. Bagó Ilona főosztályvezető, Petőfi Irodalmi Múzeum, valamint dr. Muszbek Katalin orvos igazgató, a Magyar Hospice Alapítvány részéről.

A program moderátora Ablonczy Anna művelődésszervező, hospice-önkéntes, jogörökös (Polcz Alaine Könyvbarátok Klubja alapítója) volt. Takács Kati színésznő részleteket olvasott fel A bilincs a szabadság legyen – Mészöly Miklós és Polcz Alaine levelezése 1948 – 1997 című, a Jelenkor Kiadónál a közelmúltban megjelent kötetből.

A színes, izgalmas bemutató után a meghívott vendégek megízlelhették a Polcz Alaine-receptek (Főzzünk örömmel!) alapján készült zakuszkákat, s elbeszélgettek egy pohár finom bor mellett, majd megtekintethették a PIM Polcz Alaine személyes tárgyaiból rögtönzött kiállítását.
Iskolánk magyartanárait Molnárné Vámos Katalin képviselte.