1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Tanárok eredményei » Polgármesteri dicséretben és Bárczy István-díjban részesült Gyimesi Róbert igazgató tanár úr

Polgármesteri dicséretben és Bárczy István-díjban részesült Gyimesi Róbert igazgató tanár úr

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere dicséretben részesítette az igazgató tanár urat az önkormányzat 2018. június 1-jén tartott pedagógusnapi ünnepségén. Az alábbiakban az elismerés átadásán elhangzott méltatásából idézünk:

“Gyimesi Róbert 1981-ben kezdte tanári pályafutását az Óbudai Árpád Gimnáziumban, melynek – kisebb megszakítással – 1996 óta igazgatója. Megkérdőjelezhetetlen erkölcsiség, empátia, problémaérzékenység és közösségi szellemiség jellemzi. Szakmai, szaktanári érdeklődési köréhez tartozik a matematika tantárgy tanításának módszertani gazdagítása, a matematikai tehetségek felismerése és fejlesztése, az informatika lehetőségeinek magas szintű alkalmazása. Igazgatóként gyors és hatékony szervezési, irányítási munkát végez. Külön ki kell emelni azt az elkötelezettséget, mellyel a tanulók életét követi, rendszeres látogatója a diáktanács programjainak, rendezvényeinek, a gimnázium diákjai mindig számíthatnak érdeklődésére, véleményére, tanácsaira és kérdéseikre adott válaszaira. Nem csupán iskoláján belül tartja fontos feladatának az ifjúság nevelését, hanem szélesebb körben is. Szorosan együttműködik az Óbudai Ifjúsági Önkormányzattal, szívén viseli az óbudai fiatalok programjait. Rendezvényeiken lehetőségeihez mérten részt vesz, maximálisan támogatja azokat, és bármilyen segítséget megad ahhoz, hogy ezek a programok sikeresek legyenek.”

Néhány nappal később, június 6-án vehette át Gyimesi Róbert a Budapest Főváros Közgyűlése által 2018-ban neki is adományozott  Bárczy István-díjat. A Főpolgármesteri Hivatal dísztermében rendezett ünnepségen a dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és a Nagy Gábor bizottsági elnök által átadott oklevelén az odaítélés indokaként az alábbiak olvashatók:
“több évtizedes, magas szinten végzett nevelő és közösségépítő tevékenysége, példaértékű vezetői munkája elismeréseként”.

A kitüntetésekhez az egész árpádos közösség nevében szívből gratulálunk!