1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Címlap » Rangos külföldi elismerésben részesült dr. Gärtner István tanár úr

Rangos külföldi elismerésben részesült dr. Gärtner István tanár úr

Október 18-án Londonban vehette át az Igniting Sparks Award elnevezésű díjat Gärtner István tanár úr. A díjat a londoni Imperial College Villamos- és Elektronikai Mérnöki Tanszéke alapította azon középiskolai tanárok elismerésére, akik különösen inspirálták női diákjaikat. A díjra korábbi árpádos tanítványai, Rátkai Petra és Gaál Blanka terjesztették fel Gärtner tanár urat.

Petra és Blanka is 2018-ban érettségiztek, Petra a speciális matematika tagozaton, Blanka az angol tagozaton. Petra a London Imperial College mérnökhallgatója, Blanka a University of Exeter fizikushallgatója volt, mindketten most kapták meg a diplomájukat. A díjátadó ünnepségen Petra a Willis Jackson Medal and Prize kitüntetésben részesült a tanulmányai utolsó évében nyújtott kimagasló teljesítményért.

Idézünk a Gärtner tanár úr díjához fűzött felterjesztésekből és méltatásból:

“Gärtner tanár úr kitörölhetetlen nyomot hagyott tanítványai életében a tanítás iránti szenvedélyével és megingathatatlan támogatásával. Életemre gyakorolt ​​hatása már az iskolába lépésem előtt elkezdődött, ahol a leendő jelentkezőknek tartott bevezető fizika előadása, amelyben számos izgalmas kísérletet végzett, azonnal felkeltette az érdeklődésemet a terület iránt.”

“Gärtner tanár úr kivételes elkötelezettsége tanítványai tanítása és inspirációja iránt valóban rendkívüli. A fizika iránti szenvedélye, a mentorálás iránti elkötelezettsége és fáradhatatlan erőfeszítései annak érdekében, hogy megismertesse velünk a mérnöki alapelveket, mély és tartós hatással voltak mérnöki utamra. Befolyása meghatározó szerepet játszott nemcsak az én karrier-aspirációim, hanem sok más fiatal nő törekvéseinek kialakításában is az Óbudai Árpád Gimnáziumban. Máig őrzöm mindazokat az emlékeket, amelyeket órái, kirándulásai és versenyei során szereztem, és teljes bizalommal kijelenthetem, hogy az ő irányítása nélkül feleannyira nem lennék olyan mérnök, mint ma, sőt egyáltalán nem lennék mérnök.”

Az elismerésekhez szívből gratulálunk!