1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Magyar munkaközösség archívum » Sinkovits Imre Vers- és Prózamondó Verseny

Sinkovits Imre Vers- és Prózamondó Verseny

Idén is megrendeztük hagyományos iskolai szavalóversenyünket, melynek névadója, a 2001-ben elhunyt egykori árpádos diák,  Sinkovits Imre a nemzet színésze. A kétfordulós versenyen a résztvevők először a kötelező, azaz idén évfordulós szerzők alkotásait mondták el. Majd a legjobb tíz versenyzőtől meghallgattuk a szabadon választott művet is. Várady Szabolcs, Petőfi, Szabó Lőrinc, Gárdonyi Géza és Karinthy Frigyes után Babits, Tóth Árpád, Zelk Zoltán, Pilinszky, Nagy László versei következtek.

A zsűriben a magyar szakos kollégák mellett ott volt Tamásné Hantos Gabriella igazgatóhelyettes asszony, valamint Csizmazia Mátyás tanárjelölt is. Az elnöki szerepet Dékány Barnabás színművész, rendező vállalta, aki kedves nyitottsággal, érdeklődve figyelte a szavalatokat. Öröm volt látni a közönség soraiban a szavalóversenyen rendszeresen jelenlevő  kollégáinkat és egy-egy szülőt is.

Íme, az eredmény:

1. Nagy Levente 12.d – Bajza-Könözsy díjas
2. Kirchhof Lilla 12.c
3. Horváth Natália 12.c
4. Besze Zalán 11.d
5. Fekete Sebestyén 12.d
6. Mravinac Anna 10.c
7. Pataki Krisztina 10.d
8. Bank Márton 7.c
9. Tátrai Csenge 7.a
10. Merklik Blanka 10.c

Az este legszebb, legmeghittebb pillanata az volt, amikor a győztes 12.-es Levente gratulált a 7.-es Marcinak, ahogy ők összepillantottak, örültek egymásnak, minden fáradságot megért 🙂