1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Felvételi eljárás 2023/24 » Sorrendmódosítási lehetőség a felvételi eljárásban

Sorrendmódosítási lehetőség a felvételi eljárásban

A ideiglenes felvételi jegyzék ismeretében Önöknek lehetőségük van arra, hogy április 8-10. között (hétfőtől szerdáig) korábbi jelentkezésüket módosítsák, azaz azon megváltoztassák az iskolák, illetve azok tagozatainak sorrendjét (egyes iskolákban lehetőség van arra is, hogy további tagozat(ok)ra is jelentkezzenek), majd a módosított adatlapot eljuttassák a Felvételi Központba. A módosítás ugyanúgy történik, ahogy a jelentkezést benyújtották: tehát vagy az általános iskolán keresztül, vagy a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő programmal, mely itt érhető el.

Az Oktatási Hivatal részletes tájékoztatója a sorrendmódosítási lehetőségről itt olvasható.

Az Óbudai Árpád Gimnáziumban pótló szóbeli vizsgát nem áll módunkban tartani, így új tagozatra való jelentkezést mi érdemben nem tudunk elbírálni. Ennek megfelelően a korábban nyilvánosságra hozott ideiglenes felvételi jegyzék sem változik már meg.

Fontos megjegyeznünk, hogy az iskolák, illetve tagozataik korábban megjelölt sorrendjét kizárólag abban az esetben érdemes módosítaniuk, ha a korábban megadott sorrendhez képest preferenciáik megváltoztak. Nem érdemes sorrendet módosítaniuk az egyes iskolákba, tagozatokra való bekerülés vélt vagy valós esélyeinek módosulása miatt: minden jelentkező kizárólag a legelső olyan, általa megjelölt helyre fog bekerülni, ahol a felvételi követelményeknek megfelelt, és ahol a megfelelt tanulóknak a meghirdetett felvételi férőhelyekkel való társítása ezt lehetővé teszi (és oda akkor is, ha ez a hely az általa felállított sorrendnek csak a végén szerepel). Részletesebben erről itt és itt olvashatnak.