1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Eredményeink 22/23 » Szépfalvi Gergely U18-as vízilabda világbajnok és más nemzetközi sportsikerek

Szépfalvi Gergely U18-as vízilabda világbajnok és más nemzetközi sportsikerek

A nyáron számos sportágban képviselték a magyar színeket árpádos diákok különböző korosztályos és felnőtt világversenyeken, és ezeken szép sikereket értek el.

A legnagyobb bravúr az U18-as férfi vízilabda válogatott nevéhez fűződik. Szerbiában rendezték az idei világbajnokságot, melyen a magyar válogatott a döntőben a házigazda Szerbia ellen ötméteresekkel győzött. A világbajnok csapat tagja volt Szépfalvi Gergely (11.b), aki a döntőben is szerzett egy gólt.

Már szeptemberben, a Seychelles-szigeteken megrendezett utánpótlás nyílt vízi úszó világbajnokságon a 4×1500 méteres mixváltóban világbajnok lett Hambardzumyan Arshak (12.d).

A budapesti vizes világbajnokságon a szinkronúszás szabad kombinációs csapatversenyében 8. helyezett, a highlight kűrben 11. helyezett, a római úszó Európa-bajnokságon a highlight kűrben 4. helyezett, a szabad kombinációs csapatversenyben 6. helyezett magyar válogatott tagja volt Hatala Hanna (11.d).

A csehországi röplabda U17-es Európa-bajnokságon 10. helyezett magyar válogatott tagja volt Fekete Fanni (9.d) és Nagy Sophia (10.b).

A görögországi kosárlabda U18-as Európa-bajnokságon 11. helyezett magyar válogatott tagja volt Van Rijs Dóra (11.b).

A bulgáriai kosárlabda U16-os B-divíziós Európa-bajnokságon 13. helyezett magyar válogatott tagja volt Kiss-Leizer Gergő (9.b).

A spliti vízilabda Európa-bajnokságon ezüstérmes magyar válogatott tagja volt Vadovics Viktor, 2017-ben érettségizett diákunk.

Az Indiában rendezett sakkolimpián 8. helyezett magyar válogatott tagja volt Kántor Gergely, 2018-ban érettségizett diákunk.

Mindannyiuknak szívből gratulálunk, és további sikereket kívánunk! (Talán közülük fog kikerülni a következő név az árpádos olimpiai bajnokok emléktábláján?)